KIWI NENÍ JEN ZELENÉ: TOTO ZNÁTE A VÍTE, PROČ JEJ NEKOMBINOVAT S MLÉKEM?

KIWI NENÍ JEN ZELENÉ: TOTO ZNÁTE A VÍTE, PROČ JEJ NEKOMBINOVAT S MLÉKEM?

25.11.2022 Jana Čiháková

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky.

Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

Hodí se tak při vaření, přípravě dezertů, do koláčů a při pečení, ale i do kompotů, marmelád nebo jako součást smoothie či džusů, protože jeho chuť se lépe spojí s dalšími ingrediencemi než u zeleného kiwi. Dejte ale pozor, z důvodu obsahu změkčovacího enzymu není kiwi vhodné používat v receptech v kombinaci s mléčnými produkty. Červené kiwi si můžete vychutnat i v ovocných salátech nebo jen tak samotné. Věděli jste třeba to, že ho nemusíte loupat a po umytí ho můžete díky chybějícím chloupkům sníst i se slupkou?

Nejchutnější je zralé kiwi, které je na omak měkké. Tvrdší plody pak můžete nechat dozrát v teple domova. Červené kiwi si můžete zakoupit spolu s dalším nákupem na Košík.cz.

 


Mohlo by vás zajímat

Milovníci vína, spojte se! Je tu Pálavské vinobraní

06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.

VAŘENÍ AL DENTE NENÍ JEN "FRAJEŘINA": MŮŽETE PŘI NĚM I ZHUBNOUT

08.08.2024 | Rozvařená fašírka přirozeně neláká nikoho. Přesto je u těstovin ještě jeden důvod, proč dodržet způsob přípravy al dente - tedy na skus. Prozradíme jen, že vaše tělo vám za to poděkuje...

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.