27.04.2011 | Každá hospodyňka ví, že se bez cukru při vaření či pečení neobejde, a to i přes současný trend diet a zdravého životního stylu. Ovšem od sametové revoluce se nabídka cukrů a sladidel v našich obchodech notně rozšířila a není lehké se v nich vyznat. Pojďme společně na malou sladkou exkurzi.
27.04.2011 | ...ale musíte pro ně k řezníkovi.
19.04.2011 | Každý z nás občas kupuje zakysanou smetanu pro přípravu svého oblíbeného pokrmu. Věděli jste ale, že využití tradičních zakysek má daleko širší možnosti?
19.04.2011 | Hovězí maso je jedním z nejtradičnějších pokrmů v pomyslné kulinářské příručce každého Čecha. Ne nadarmo se jedné ze specialit dostalo označení „svíčková“ na základě masa, které by s touto pochoutkou mělo být spojeno.
05.04.2011 | Víte, jak vznikla slavná hvězdička Michelin? A kdo řekl, že "Menu bez sýra je jako krasavice bez oka"? Tušíte, kdo jako první předvedl proces umělého zmrazování? Vše se dozvíte v našich dubnových zajímavostech!
31.03.2011 | Výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí opět bodují. Potravinářská komora ČR ve spolupráci s PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců zvolila v kategorii „Mléko a mléčné výrobky“ za nejlepší BIO výrobek BIO jogurt bílý „naše bio“ Mlékárny Valašské Meziříčí. Výrobek je dodáván do prodejen Billa. Celkově se do soutěže zapojilo čtyřicet dva výrobků, které byly rozděleny do šesti kategorií. A to mlýnské a pekárenské výrobky, mléko a mléčné výrobky, maso a výrobky z masa, nápoje, výrobky z ovoce a zeleniny či víno z ekologických hroznů.
28.03.2011 | Společnost CARLA spol. s r. o., která sídlí ve Dvoře Králové nad Labem a byla založena v říjnu 1992 je v současné době jedinou českou továrnou na čokoládu.
25.03.2011 | A je tu dlouhou a toužebně očekávané jaro. Přináší více slunce, více denního světla, optimismus při pohledu na rostoucí a kvetoucí rostlinstvo... Ale také jarní únavu, při které nám tělo spočítá vše, čím jsme se na něm během zimy provinili. Naštěstí je tu také první, tzv. raná zelenina, a to dokonce přímo z českých polí a zahrádek. S tou se dá mnoha zdravotním potížím předejít.
23.03.2011 | Vítězem devátého ročníku soutěže a tedy Českou biopotravinou roku 2010 byl vyhlášen Kančí biolovečák z Biofarmy Sasov Josefa Sklenáře. Odborná porota vítěze vybrala mezi dalšími 42 nominovanými biopotravinami.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.