21.04.2022 | Šumivé víno patří mezi nápoje oblíbené při jakékoli příležitosti. Během slavnostních událostí se skvěle hodí k přípitku a ve všedních dnech dokáže i obyčejné chvíle pozvednout na luxusní úroveň. Vychutnejte si prémiovou cavu Anna de Codorníu a oslavte s ní dubnový Den cavy.
20.04.2022 | Nový výzkum poskytuje důkazy o tom, že duševní energie a únava, fyzická energie a únava, mohou mít souvislost s profily střevních bakterií. Bakterie, které nejčastěji korelují s pocitem energie, vykonávají metabolické funkce, zatímco bakterie, které nejčastěji korelují s pocitem únavy, jsou spojeny se zánětem. Výsledky publikoval známý časopis „ Nutriens “ na počátku roku 2022.
20.04.2022 | Patří mu první místo v seznamu alergenů, které jsou výrobci povinni uvádět. A pro řadu spotřebitelů se stal i jedničkou mezi složkami potravin, které je lepší nekonzumovat, chceme-li zůstat zdraví a v dobré kondici. Zakládají se však tyto obavy na reálných základech, nebo můžeme plnohodnotně pečovat o své zdraví i s lepkem jako součástí našeho jídelníčku?
11.04.2022 | Dne 6. dubna 2022 vstoupily v Anglii v platnost nové předpisy o označování kalorií, což znamená, že mnoho podniků v oblasti pohostinství a veřejného stravování bude muset zákazníkům poskytovat informace o kaloriích v jídle.
06.04.2022 | Nových, vědecky podložených informací o zelenině, ovoci a luštětinách přibývá. Přesto o nich ještě stále koluje mnoho mýtů a polopravd.
05.04.2022 | Západní medicína o něm ještě oficiálně nemluví, ale i tak trápí víc než třicet procent populace. Jeho hnacím motorem je stres, průmyslově zpracované potraviny, nepravidelnost ve stravě, alkohol i nedostatek spánku. Co udělá za pár let, je stále předmětem diskuzí, co může udělat preventivně každý z nás proto, abychom se mu vyhnuli, nebo jej zažehnali v rané fázi, má ale hmatatelné obrysy.
01.04.2022 | Rostoucí požadavky na sledování dosud nesledovaných látek, které mohou být obsaženy v surové i v pitné vodě, mají z obecného pohledu jistě své opodstatnění. Rostoucím problémem se ale stává v této souvislosti, jaké další kontaminanty, zejména v pitné vodě sledovat, a co to všechno bude stát.
29.03.2022 | Klinické studie naznačují, že uložený tuk v těle je zdrojem zánětu. Důkazy jsou podpořeny základním výzkumem. Ukazuje se, že tuková tkáň je protkána imunitními buňkami, které s přibývající hmotností stávají hojnějšími. Možná proto, že tukové buňky mohou vylučovat poplašné signály, které přivolávají bílé krvinky.
22.03.2022 | Česko má díky své geomorfologii výjimečné podmínky pro vznik minerálních vod. Svou pestrostí přírodních minerálních vod převyšuje jiné evropské země. Podzemní vody jsou letos tématem Světového dne vody, který vyhlašuje už 29 let OSN na 22. března.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.