21.07.2020 | Hořčík nebo také magnesium je důležitým minerálem v našem těle. I přesto jej však třetina Čechů nemá dostatek. Nízkou hladinu hořčíku v těle způsobuje nevyváženost stravy i velké množství stresu. Nedostatek magnesia nás pak trápí například v podobě křečí.
17.07.2020 | Plody kustovnice čínské, jinak také goji, prý mají magické vlastnosti a ty je řadí do kategorie superfoods. Zažívají boom, o tom žádná. Zaslouží si ale vůbec místo na výsluní? Složitá otázka i pro řadu odborníků...
15.07.2020 | Náhražek masa a burgerů založených na rostlinném původu surovin najdete hned několik. Ale napadlo vás vyzkoušet pokrm z hmyzu? Jídlo vyrobené z hmyzu může znít v našich končinách jako sci-fi, ale kvůli dlouhodobé neudržitelnosti klasické živočišné výroby je právě hmyz jednou z potrav budoucnosti. Ochutnat můžete třeba hmyzí burger, který vyrábí německá firma Bug Foundation
14.07.2020 | Podporuje činnost střev, pomáhá při zažívacích problémech jako zácpa či nadýmání. Vláknina by měla mít stálé místo na našem jídelníčku.
10.07.2020 | Už léta se říká, že máme denně sníst pět porcí, respektive 40 dekagramů, ovoce a zeleniny. Na stránkách International Journal of Epidemiology je dokonce uvedeno, že optimální účinek ovoce a zeleniny na zdraví má deset porcí, tedy 80 dekagramů denně. Kolik zeleniny máme tedy sníst, abychom byli fit?
08.07.2020 | Dělená strava, tukožroutská polévka, počítání kalorií… Máte už dost diet, které vám neustále něco zakazují, nechcete se vzdát svých oblíbených potravin, zázračným pilulkám nevěříte, ale přesto chcete zhubnout? Potom třiďte potraviny podle barev.
07.07.2020 | Souhlasíte se slovy - láska prochází žaludkem? Je vám sympatické tvrzení, že dobré jídlo a uspokojivý sex patří mezi největší lidská potěšení? Hledali jsme odpověď na otázku, zda skutečně existují potraviny, které jsou schopné probudit vášeň a sexuální touhu.
03.07.2020 | Pravidelná konzumace pálivých papriček přispívá podle studie italských vědců ke snížení rizika těžkých kardiovaskulárních chorob. To však nesmí sloužit jako alibi pro nevhodné stravování, píše italský deník Corriere della Sera.
01.07.2020 | Čerstvé jídlo od regionálních farmářů, řezníků, pekařů, mlékařů a dalších producentů propaguje nový projekt Skvělé jídlo Plzeňského kraje. Kromě drobných dodavatelů a výrobců cílí na podporu života na venkově. Aktivita je zaměřena na obyvatele Plzeňského kraje i turisty, jejichž zájem letos kraj očekává, řekl dnes novinářům náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Ivo Grüner (ČSSD).
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.