15.04.2015 Redakce
Akademie léčivé výživy v Praze pořádá večerní přednášky a víkendové semináře vedené zakladatelem newyorské Academy of Healing Nutrition Rogerem Greenem, který je považován za jednoho z nejprogresivnějších učitelů oboru přirozené péče o zdraví.
Ve čtvrtek 30. 4. je na programu přednáška Stravování dlouhověkých a 2. až 3. 5. víkendový seminář na stejné téma. Ve čtvrtek 14. 5. následuje přednáška Diagnostika a léčba domácími medikamenty a o víkendu 16. až 17. 5. stejnojmenný seminář. Z Academy of Healing Nutrition do Prahy přicestuje Nam Singh, respektovaný lektor, mistr kuchař a bylinkář. V Akademii léčivé výživy povede ve čtvrtek 7. 5. přednášku a 9. až 10. 5. víkendový seminář Čínské byliny a potravinová tonika v kuchyni.
Harmonogram je sestaven tak, aby víkendovému semináři předcházela „ochutnávka“ – večerní přednáška na stejné téma. Účastníci získají užitečné informace aplikovatelné v každodenním životě a mohou se rozhodnout, zda se zúčastní i víkendového semináře, kde bude téma rozebíráno v širších souvislostech. Všechny přednášky a semináře jsou tlumočeny do českého jazyka. A jak je v Akademii léčivé výživy obvyklé, účastníky namísto nesrozumitelných teorií či analýz čeká přísun cenných informací, díky kterým mohou snadno dosáhnout zlepšení kvality svého života.
Chcete změnit stravovací návyky? Chcete najít něco přirozeného, fungujícího a vhodného pro dnešní dobu? Roger Green představí unikátní koncept Stravování dlouhověkosti, prozradí, co můžeme aplikovat z tradičních výživových znalostí různých kultur, jak stavět na umírněnosti, rovnováze, jednoduchosti a jak si udržet dobré zdraví, pocit štěstí a vnitřní pohody po celý život.
Díky silným zážitků si podle Rogera Greena uchováme jiskru v oku
„Je to celkem jednoduché. Důležitý je čerstvý vzduch, musíte cvičit a hýbat tělem, potřebujete jídlo, které mu prospívá a ne ubližuje, je třeba zůstat pružný, nemyslet dogmaticky. Nevěřím v extrémy ani v nic, co by lidi svazovalo, nudilo a bránilo jim radovat se ze života. A konečně, je nesmírně důležité vyhledávat silné zážitky. To může znamenat, že se nadšeně věnujete koníčkům – sportu, malování, fotografování či lezení po horách. Silné zážitky přinášejí do života blaženost. A to je základní trik, kterým si zachováte jiskru v očích!“ shrnuje Roger Green svůj recept na dlouhověkost.
Nam Singh poodkryje tajemství čínských bylin a naučí vás, jak při přípravě stravy podle ročních dob využívat příznivých účinků nejkvalitnějších a nejúčinnějších bylinných tonik. Nam probere základní taoistický princip tří pokladů – ting, čchi a šen – a vysvětlí, jak se o ně starat. Pohovoří o zásadách zdravého životního stylu, a doporučí řadu bylin, které tělu dodávají vitalitu a zaručují dlouhověkost – včetně jejich přípravy. Bude se také zabývat základními prvky orientální diagnostiky.
Do Prahy přicestuje také Nam Singh, respektovaný lektor, mistr kuchař a bylinkář
Potřebujete změnit stravovací režim? Chcete si vytvořit stravovací návyky, které zahrnují prvky proti stárnutí a budou postaveny na vědomostech a přesvědčení přírodní léčby? Chcete získat jasnou mysl, silnější energii a výdrž, osvobodit se od bolestí a ztuhlých kloubů, ale zejména zlepšit smysl pro vnímání vašeho životního poslání?
Roger Green seznámí s další částí programu Stravování dlouhověkosti, který vám dodá sílu léčit sama sebe. Poskytne vám vědecké poznatky z oblasti výživy, bylinných léčivých přípravků, doplňků a energetického působení potravin, založeného na tradiční čínské medicíně. Čekají vás techniky masáže shiatsu, akupresura, obklady nebo 5000 let staré cvičení Do-IN.
Více informací o přednáškách a seminářích naleznete na webu Akademie léčivé výživy: http://www.akademielecivevyzivy.cz/prednasky-a-seminare/
11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.