24.06.2014 Redakce
Jak na nejlepší domácí oplatky?
Sladké oplatky
1/2 l mléka
20 dkg hladké mouky
špetka soli
5 dkg cukru krystal
2 lžíce oleje
1 lžíce medu
1/2 vanilkového cukru
skořice mletá
1 žloutek
Slané oplatky
1/4l mléka
25 dkg hladké mouky
1 vejce
1 lžíčka soli
1 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
12,5 dkg bryndzy
1 lžička ml. kmínu
Postup: Vyšleháme mléko s hladkou moukou, přidáme ostatní suroviny a pečlivě smícháme. Těsto je třeba nechat odstát v ledničce i 24 hodin. Pečeme nad ohněm v oplatečnici.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.