Domácí paštika z kuřecích jater s bylinkami a bílým vínem

Domácí paštika z kuřecích jater s bylinkami a bílým vínem

02.02.2021 Jana Čiháková

Dejte si paštiku! Přinášíme skvělý recept na domácí paštiku. Chutnat bude i těm nejnáročnějším strávníkům a jemně dokreslí poklidnou atmosféru zimních večerů.

Ingredience:

500 g kuřecích jater, 1 středně velká cibule, 400 ml vývaru, 150 ml bílého vína, čerstvé bylinky dle preferencí, 150 ml smetany, 250 g másla

Postup:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na másle a přidejte kuřecí játra. Zprudka orestujte a podlijte bílým vínem. Nechte pár minut odstát.

Následně přidávejte vývar tak, aby vždy asi třetina jater vykukovala nad hladinu. Nechte probublávat přibližně 20 minut, až se tekutina zredukuje cca na polovinu.  

Samotná játra rozmixujte se 2/3 másla. Postupně přidejte šťávu, smetanu a čerstvé bylinky a opět mixujte.

Do připravené misky nalijte hotovou paštiku, přelijte zbytkem rozpuštěného másla a dozdobte bylinkami. Nechte několik hodin odstát v chladničce.

Podávejte s čerstvým chlebem či bagetou.


Mohlo by vás zajímat

ŠKODA HROZNŮ JEN NA ZOBÁNÍ: TIPY, JAK VÍNO VYUŽÍT PŘI VAŘENÍ

01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

ESPRESSO S TONICEM DOHROMADY? ANEB DRINK, DO KTERÉHO SE ZAMILUJETE

10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.