07.11.2022 Jana Čiháková
Už 15. listopadu se uskuteční gastronomická show plná mořských chutí. Kde? Přece v PRU58. Nejrozkvetlejší restaurace v České republice, která svým interiérem atakuje botanickým zahradám a svými chutěmi je hodná michelinského průvodce.
Právě zde se od 18:00 budou podávat chody s mořským nádechem a show zároveň. Je libo degustační formou ochutnat Ústřice Josephiné z rodinné farmy Gillardeau, které vynikají extrémní masitostí a vyváženou sladko-slanou chutí
nebo Humří bisque dovezené přímou linkou z Kanady, které doprovází jemný krémový bisque s krabím masem a fenyklem. Případně by mohly zaujmout fritované Baby kalamáry v podobě ala hranolky s dipem, které následuje grilovaná Chobotnice Tako s mrkvovým pyré, bramborovou křupavou slámou a omáčkou ze spálených paprik.
Absolutními superstar jsou obří grilované rozpůlené Krevety Black Tiger s thajskou zálivkou ala Nam tok s navazujícími čerstvými Mušlemi sv. Jakuba ve skořápce. Jako třešničkou na dortu je Uni poké, které je dokonalou chuťovou tečkou, jelikož je servírováno v ulitě ježka se salátem a bylinkami navrchu zakápnuté dresinkem.
Na místě budou prezentovány a podávány nejčerstvější mořské mody. Vše formou sharing a intenzivního gastronomického zážitku. Díky vytříbenému someliérovi Martinovi Mlejnkovi bude možné vinné párování na míru. Cena na osobu činí 1499 Kč. Celým večerem provede executive chef a majitel Štěpán po boku s Vlastíkem z Rybí šupiny. Na místě budou možné chody navíc dle váhy, a to v podobě humřího ocásku, krabu kamčatského a tuňáku z Malediv.
Nutná rezervace předem, díky omezenému počtu míst a velkému zájmu.
27.03.2024 | ngredience na velikonoční pečení jsou meziročně levnější v průměru o necelou pětinu. Zákazníci letos ušetří především za vejce (35 %), mléko (30 %) nebo mouku (27 %), nepatrně zdražilo pouze máslo. Průměrná sleva vybraných položek v akčních letácích byla letos 20 %.
11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.
09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.