13.01.2014 Redakce
STOB pro vás připravil podvečerní semináře se zajímavou tematikou.
Často se život lidí s kily navíc skládá z etapy hubnutí, kdy se trápí a z období nekontrolování a sbírání sil na další hubnutí, kdy si jídla také neužívají, protože trpí pocity viny, že zase selhali.
Jak se z tohoto bludného kruhu dostat ven a zvýšit si změnou životního stylu kvalitu života? Poradí vám například na seminářích se STOBem, jejichž přehled vám přinášíme.
Seminář je určen pro věčně hubnoucí recidivisty, kteří mají hlubší zájem o psychologický přístup.
Datum konání: sobota 25.1.2014, 10.00 - 18.00 hodin
Místo konání: Všeobecná fakultní nemocnice, U nemocnice 1, Praha 2, Charvátův sál v 1. patře.
Přednášející: PhDr. Katka Durecová, přední odbornice v kognitivně-behaviorální terapii
Když obézní hubnou, často chybně přemáhají hlad. Když jsou v období sbírání sil na držení další diety, tedy v období, kdy se v jídle nekontrolují, signály hladu také nefungují. Jedí tehdy, když ucítí vůni jídla, když zapnou televizi, když si pro pohodu uvaří kávu nebo naopak na ně padne splín. Jedí pak paradoxně více, "protože už je to jedno". Problém redukce a udržení váhy je často o tomto "jídle navíc". Spouštěčem nevhodného chování bývají nevhodné emoce a myšlenky. Tento problém bude stěžejním obsahem semináře, který se bude skládat jak z teoretické části, tak i praktického nácviku řešení situací, kdy jídlo slouží k řešení stresu či k umocnění pohody (nácvik práce s nevhodnými emocemi včetně relaxačních technik, nácvik práce s nevhodnými myšlenkami apod.).
Cena: cena semináře je 1210,- Kč, pro lektory kurzů snižování nadváhy nebo pro členy STOBklubu je zvýhodněná cena 968,- Kč. V ceně je edukativní oběd a svačiny sestavené ze zdravých potravin, oběd připravuje firma Meggle.
Seminář je určen pro zájemce, kteří se chtějí naučit sestavovat jídelníčky dle pravidel racionální výživy a získat informace i o méně známých potravinách a surovinách.
Datum konání: neděle 26.1.2014, 9.00 - 17.00 hodin
Místo konání: Všeobecná fakultní nemocnice, U nemocnice 1, Praha 2, Charvátův sál v 1. patře.
Přednášející: doc. RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D., Ing. Lucie Dohnalová
Posluchači se seznámí se složením potravin, technologií jejich výroby a možnostmi kuchyňské úpravy. Seminář bude zaměřen především na potraviny rostlinného původu bohaté na bílkoviny. Součástí semináře bude i ukázka potravin a jejich úpravy a praktický návod, jak číst obaly potravin. Budou diskutována i některá kontroverzní témata, např. mikrovlnná trouba ano či ne a další. Bude možnost si též nechat zdarma provést analýzu těla pomocí přístroje JAWA.
Cena: cena semináře je 1210,- Kč, pro lektory kurzů snižování nadváhy nebo pro členy STOBklubu je zvýhodněná cena 968,- Kč (včetně 21% DPH). V ceně je edukativní oběd a svačiny sestavené ze zdravých potravin, připravuje firma Knuspi a Šmakoun.
Připravili jsme pro vás 4 zajímavé semináře týkající se zdravého životního stylu a výživy.
Místo konání: semináře budou probíhat v prostorách společnosti Ženy s.r.o. v Praze 8, Karlínské náměstí 6,
vždy od 17.30 – 20.30 hodin.
Součástí semináře bude i zdravá večeře a drobný dárek od STOBu.
Cena jednoho semináře je 390,- Kč
Cena všech 4 seminářů je za zvýhodněnou cenu 1400,- Kč
1. seminář 4. 2. 2014
Hubnoucí džungle aneb jak neprohubnout život
Pokud se člověk rozhodne hubnout, připadá si jak v hubnoucí džungli. Často se jeho život skládá z etapy hubnutí, kdy se trápí a z období nekontrolování a sbírání sil na další hubnutí, kdy si jídla také neužívá, protože trpí pocity viny, že zase selhal. Jak z bludného kruhu ven? 30 let zkušeností s hubnutím vám předá zakladatelka STOBu Iva Málková. Součástí semináře budou i ochutnávky s tipy jak řešit jídla navíc jak pro milovníky sladkého, tak slaného. Odnesete si i zajímavé materiály a něco zdravého na zub.
2. seminář 4. 3. 2014
Výživa v různých věkových i životních situacích, aneb „Kolik, čeho, kdy a pro koho“
V různých etapách života máme různé potřeby z hlediska přijímané energie a skladby potravin. Stejně tak se naše potřeby mění i během týdenních či celoročních aktivit - jiné při víkendovém výletě na kolech, jiné v pracovním dni u počítače a ještě jiné při dovolené u moře.
Jak na to a jak se rozhodnout, zda si na výlet máme vzít spíše špek nebo čokoládu, vám poví Tamara Starnovská.
3. seminář 1. 4. 2014
Jak se zorientovat v informacích o potravinách a výživě, aneb „Není vždy zlato, co se třpytí, není vždy pravda, co se nosí“
V roce 2014 se ze zákona rozšíří informace uváděné na potravinových výrobcích, ale ani nyní si s nimi nevíme tak úplně rady. Co nám vlastně říkají a co nám spíše tají? Jak na, to abychom si vybrali správně a co je důležité znát?
O tom si budeme povídat s Tamarou Starnovskou.
4. seminář 6. 5. 2014
Co s čím kombinovat a čemu se vyhnout, aneb „Jak se dobře najíst a ještě z toho profitovat“
Přemýšleli jste někdy o tom, proč se k smaženému řízku a smažené rybě podává citron? Proč je lépe jíst k čočce vejce než párek? Proč se káva podává na konci jídla a aperitiv na jeho počátku? Nejen o tom si budeme povídat s Tamarou Starnovskou.
Atraktivní víkend v Golf Resortu Konopiště
Zveme vás na přivítání jara při víkendovém pobytu 21. - 23. března 2014 v nádherném prostředí Golf Resortu Konopiště. Areál poskytuje komfortní ubytování, výbornou redukční kuchyni, zajímavé nové Spa & Wellness. Pro sportovní činnost je k dispozici velká tělocvična, posilovna i herna stolního tenisu. I úplní začátečníci si mohou vyzkoušet své první golfové odpaly. V okolí jsou zajímavé turistické cíle, především zámek Konopiště s rozsáhlým zámeckým parkem, kde budete moci vyzkoušet nordic walking. Více informací o Resortu můžete najít http://www.golf-konopiste.cz/. Program zajišťuje Miluška Nová.
Přihlášky na semináře i víkendový pobyt najdete na www.stob.cz
11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.