11.08.2015 redakce
Tip šéfkuchaře Wine Food Marketu Gianfranca Iuoria: „Losos je oblíbená ryba, kterou si zákazníci rádi dávají nejen v restauracích, ale vaří si ji často doma. Zvolil jsem proto recept, který lososa ukazuje v trochu jiném kulinárním světle. Je velmi jednoduchý na přípravu, myslím, že kombinaci lososa, balzamikového octa, sezamu a fenyklu si zamilujete.“
Počet porcí: 4 osoby
Ingredience: 800 g lososa, sůl, pepř, bílky z 2 vajec, 200 g sezamu, 250 ml balzamikového octa Pedroni, fenykl, pomeranč, citronová šťáva, olivový olej
Postup: Lososa rozdělíme na čtyři porce, osolíme ho a opepříme. Do jedné misky si připravíme vaječné bílky a do druhé sezamová semínka. Nejprve lososa obalíme v bílku a poté po celé ploše v sezamu. Na plech dáme pečící papír, vyskládáme na něj obaleného lososa a dáme ho do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 15 minut. Připravíme si balzamikovou redukci. Do kastrůlku nalejeme balzamikový ocet a na mírném ohni ho vaříme, dokud nezmenší svůj objem na polovinu. Fenykl nakrájíme na tenké proužky, oloupeme pomeranč a zbavíme ho vnější i vnitřní slupky. Salát dochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem a trochou soli. Lososa podáváme přelitého balzamikovou redukcí, společně se salátem z fenyklu a pomeranče.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
23.01.2024 | Podle loňského průzkumu společnosti eToro si novoroční předsevzetí plánuje každý druhý Čech, z toho polovina se zaměřila na zdraví a duševní pohodu. Strava je palivo lidského těla, proto byste ji neměli podceňovat a dbát na nutričně bohatý jídelníček.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.