21.10.2014 Redakce
Vítězem 11. ročníku celostátní soutěže Kornspitz® roku 2014 se stalo pekařství PANE spol. s r. o., druhé místo vybojovala Tesco Stores ČR a.s. Praha–Zličín, třetí pozici obsadila UNITED BAKERIES a.s. v Liberci.
O vítězi rozhodlo obecenstvo z řad samotných pekařů v průběhu slavnostního večera v Divadle Bez zábradlí v Praze. Organizátorem soutěže je majitel ochranné známky Kornspitz® společnost backaldrin s.r.o. Rodinná firma z Rakouska slaví v tomto roce 50 let od svého založení a 30 let od vzniku značky Kornspitz®.
Petr Mach, jednatel společnosti backaldrin s.r.o., majitelé pekařství PANE spol. s r. o. Ing. Rostislav Jakubec s manželkou
Od roku 2013 je Kornspitz® také součástí názvu klubu SKP Kornspitz® Jablonec, kde je soustředěna kompletní seniorská reprezentace v biatlonu. Zástupci tohoto klubu – úspěšní junioři a jejich trenéři převzali z rukou jednatele společnosti backaldrin, Petra Macha, finanční dar v hodnotě 50 000 Kč na podporu mládeže SKP Kornspitz® Jablonec.
Pečivo Kornspitz® má tvar klasického rohlíku o váze 60–70 g, jehož délka se pohybuje mezi 18–22 cm. Vzhled pečiva Kornspitz® je charakteristický zejména dvojitým šikmým naříznutím. Funkční pečivo Kornspitz® s ochrannou známkou bylo vynalezeno v roce 1984 společností backaldrin® v Rakousku. Po celém světě pečou denně tisíce pekařů Kornspitz®podle přesně definované receptury.
Oblíbené pečivo s pšeničnými otrubami má vysoký podíl obilného šrotu a tedy vysoký podíl vlákniny (přes 6 %). Díky vyvážené kombinaci vysoce kvalitních přísad je Kornspitz® oblíbenou pochoutkou gurmánů i konzumentů, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu výživy.
27.07.2016 | Značka Král Sýrů pro Vás připravila dvě úžasné novinky – Král Sýrů Provensálské bylinky a Král Sýrů Jalapeños.
30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.
16.08.2016 | Tradiční český sýr Apetito přichází na trh v novém obalu a s vylepšeným složením. Sýr je nyní ještě smetanovější a krémovější. Zakysaná smetana byla při jeho výrobě nahrazena čerstvou sladkou smetanou.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.