15.10.2014 Redakce
Termín 5. až 8. listopadu 2014 si již do svého diáře zapisují všichni milovníci šampaňského a nevšedních gastronomických zážitků.
V těchto dnech totiž proběhne osmý ročník unikátního festivalu Grand Jour de Champagne. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční exkluzivní bankety, velkou přehlídku Champagne Exhibition a na další akce z bohatého doprovodného programu. K nim patří degustace Prestige Cuvées champagne, degustace Club Blanc de Blancs nebo ojedinělá vertikální degustace champagne Salon, chybět nebudou kombinace šampaňského s plody moře či kaviárem.
Nikde jinde nemohou návštěvníci ochutnat tolik prestižních značek champagne jako právě zde. Těšit se můžou např. na značky de Venoge, Salon/Delamotte, Deutz, Mailly Grand Cru, G. H. Mumm, Fleury a mnoho dalších. Festival proběhne v reprezentativních prostorách Smetanovy síně pražského Obecního domu, Best Western Premier Hotel International Brno a v dalších partnerských restauracích a hotelech v Praze a Brně.
Špičkovou gastronomii bude reprezentovat belgický šéfkuchař Michael Nizzero, nejmladší kuchař oceněný michelinskou hvězdou. Nizzero v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne. Předtím pracoval např. ve Velké Británii či Dubaji. Letošní banket bude inspirován pokrmy mistrů kuchyně, kteří vařili pro francouzské panovníky.
Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz, případně na FCB.
04.02.2020 | Odborníci na gastronomii i hosté to přirovnávají k zázraku. Podle mnohých dostanete nejlepší sushi na světě právě zde. Restaurace Sushi Sawada v japonském Tokiu je přitom téměř neviditelná.
24.05.2018 | Díky populárním farmářským trhům se v posledních letech stal hitem chléb kvasový. Přitom už v 15. století za vlády Jiřího z Poděbrad se peklo dvanáct druhů chleba. V České republice přitom máme dnes více než 700 pekáren, které vyrobí denně zhruba milion pecnů. Jak ale poznat ten skutečně kvalitní?
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.