03.05.2012 Redakce
Jste milovníky paštik, terin, galantin a rádi byste si je připravili i doma, jen nevíte jak na to?
Pak přijďte na nový kurz v Chefparade, kde se naučíte pod vedením šéfkuchaře Honzy Hajného, specialisty na studenou kuchyni a foodstyling, připravovat výtečné delikatesy jako jsou Zvěřinová paštika v těstě s koňakovým rosolem a medovým ovocem, Jemná srnčí paštika s bagetkou či Drůbeží galantina se švestkovomandlovou omáčkou a jako zlatý hřeb Foie Gras - paštika z husích jater s toastem.
Kdy: 16. 5. 2012, 18:00
Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3
Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/novinky/1841
S prvními jarními dny jsme pro vás, milovníky venkovního posezení a dobrého jídla, připravili opět kurz grilování. Těšit se můžete na argentinskou roštěnou, pražmu královskou či krkovici na grilu... Po našem kurzu oslníte svým kuchařským uměním svou rodinu i přátele při vašich společných setkáních na zahradě nebo v přírodě. Grilujeme několikrát do měsíce.
Navíc ke každému kurzu obdržíte jako dárek šek na zboží ve výši 1000,- Kč od společnosti Campingaz, na jejichž grilech výuka probíhá.
Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/ostatni/
Pan šéfkuchař z Chefparade Honza Hajný nezahálí a připravil si pro vás, milí příznivci současní i budoucí, další lahůdky na kurzu vaření. Tentokrát z oblíbeného telecího masa. Přijďte proniknout do tajů přípravy pokrmů jako jsou Jemná terinka na salátovém lůžku, Galantina s drůbežími játry a brusinkovou omáčkou, Bylinkový telecí steak s kaparovým přelivem a cous-cous s grilovanou zeleninou, Jemný tataráček s houbami a zeleninovým julienne.
Kdy: 26. 5. 2012, 18:00
Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3
Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/novinky/1847
Tartare z Tuňáka a toustík z bagetky, Carpacio z Tuňáka, Pomazánka typu vitello tonato, Tuňákové špalíčky s pikantní směsí koření, Steak z tuňáka s bylinkovými brambůrkami a krevetový krém
Kdy: 2. 5. 2012,18:00
Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3
Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/ryby-a-dary-more/1784
Zveme vás na kurs vaření z receptů, která se připravují v ústí řeky Misissippi. Představíme vám tradiční pokrmy vyhlášených restaurací z New Orleans a naučíme vás připravit krevety Remoulade, namíchat Cajun a Creole koření, ochutnáte Gumbo z krabího masa a krevet, ovocný salát Ambrosia. Upečete si kukuřičný chléb, čeká na vás také typický steak s omáčkou Svatá trojice a dozvíte se i spoustu zajímavostí.
Nenechte si ujít příležitost proniknout do tajů další světové kuchyně v Chefparade.
Kdy: 28. 5. 2012, 18:00
Kde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3
Rezervace na http://www.chefparade.cz/cs/kurzy-vareni/novinky/
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.
11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.