19.03.2020 Jana Čiháková
Rychle hotové a ještě k tomu velmi chutné recepty jsou záchranou každé domácnosti. Ale kdo má stále vymýšlet nějaké novinky a oslňovat tak každý den novou chutí celou rodinu a sebe nevyjímaje? Neztrácejte čas probíráním se recepty v kuchařkách. Máme pro vás 3 tipy, které poslouží, když se vám zrovna nebude chtít moc do vaření nebo si nebudete vědět rady.
Ingredience:
1 ztracené vejce, 2 krajíce chleba, 1 plátek holandské goudy, lžička másla, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, hladkolistá petrželka
Postup:
Připravte si ztracené vejce, lehce opečte krajíce chleba na rozpálené pánvi s kouskem másla. Opečený chléb vložte na talíř, můžete přidat ještě kousek tuhého másla pro lepší chuť a dále na něj postupně pokládejte tři plátky šunky, plátek sýra a přiklopte druhým krajícem. Ztracené vejce opatrně položte na chléb a ozdobte čerstvou petrželkou. A máte hotovu výtečnou snídani na vidličku, snadno a rychle.
Ingredience:
1 vícezrnná houska, salát, 1 vejce natvrdo (či dle vlastních preferencí), 1 rajče, okurka, pomazánkové máslo, 3 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené, plátek salátu
Postup:
Vejce nechte vařit 10 minut v osolené vodě. Než se vajíčko uvaří, nakrájejte si okurku a rajče na kolečka. Připravte si housku, rozkrojte ji na polovinu, ale tak, aby částí zůstala vcelku a namažte pomazánkovým máslem. Dovnitř vložte salát, 3 plátky šunky, vajíčko rozkrájené na plátky, okurku a rajčete.
Tip: Pro výraznější chuť můžete jednu část housky pomazat navíc francouzskou nebo bretaňskou hořčicí. Nebo se místo toho skvěle hodí i trocha majonézy, která svačinu jistě ozvláštní.
Ingredience:
1 velká francouzská bageta, 1 rajče, 1 avokádo, 1 limetka, 2 vajíčka, 4 plátky kuřecí prsní šunky nejvyšší jakosti zauzené od Drůbežářského závodu Klatovy, sůl, pepř, sušený česnek, sladká paprika
Postup:
Nejprve bagetu rozkrojte na dvě stejné části a pak ještě na polovinu. Poloviny opečte na rozpálené pánvi se lžičkou másla. Avokádo si vedle v misce rozmačkejte vidličkou a přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, rajče a šťávu z poloviny limetky. Opečenou bagetu potřete hotovým guacamole, na něj pak položte 2 plátky šunky a ztracené vejce (TIP: pro snadnější přípravu můžete nahradit volským okem, které na konci přiklopíte pokličkou a žloutek se tím uzavře a získá podobnou konzistenci jako ztracené vejce). Vejce navrchu můžete ještě okořenit špetkou soli, pepře, sušeného česneku a červené papriky.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.
11.09.2024 | Sněmovna zřejmě schválí vládní novelu zákona o spotřebních daních, která především zmírňuje podmínky, za nichž mohou majetkově nebo personálně propojené minipivovary dosáhnout na nižší sazbu spotřební daně z piva. Sněmovna ji dnes propustila do závěrečného čtení. Pozměňovací návrh k ní v dnešním druhém čtení nikdo z poslanců nevznesl.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.