Salát nemusí být nuda. Zkuste tento s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky
13.07.2021 Jana Čiháková
Patříte mezi milovníky středomořské kuchyně? Připravte si salát inspirovaný Řeckem, který poslouží jako lehká večeře nebo příloha na grilovací párty s přáteli.
Ingredience na 2 porce:
3 papriky - žlutá, zelená a červená, 13 g olivového oleje, 2 polévkové lžíce balsamica, 1 - 2 kávové lžičky medu dle chuti, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 50 g feta sýru, 20 g kešu ořechů, 2 hrsti čerstvého špenátu
Postup:
- Troubu předehřejte na 250 stupňů.
- Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
- Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
- Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se zapaří.
- Z paprik poté stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
- Kešu ořechy Lucky Alvin orestujte nasucho na pánvi.
- Do salátové mísy si připravte umytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy Lucky Alvin.
- Připravte si zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
- Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.
Zdroj a foto Lucky Alvin
Mohlo by vás zajímat
Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.