15.05.2015 Redakce
Češi jsou fanoušci grilování a ve Sklizeno to vědí, a proto se na nadcházející sezónu zásobilo. Poprvé letos můžete grilovat vepřové maso z vlastního chovu, špekáčky, které si Sklizeno samo vyrábí také vyzrálé bio hovězí.
To vše můžete doplnit omáčkami z kvalitních surovin od českých výrobců. Co tedy Sklizeno doporučuje letos na gril zkusit?
Letošní novinkou ve Sklizeno je vepřové maso pod značkou Naše Miroslav. To pochází z chovu v Agrodružstvu Miroslav, které je propojené se Sklizeno a kde Sklizeno dohlíží na produkci. Pokud tedy sáhnete po mase Naše Miroslav, máte jistotu, že grilujete z kvalitního českého masa.
A které kousky zvolit? Z vepřového se na gril hodí šťavnatá krkovička, libovější kotleta, typicky český buček nebo oblíbená žebra. A pokud raději hovězí, tak i to ve Sklizeno seženete v kvalitě bio a dokonale vyzrálé z Ecoproductu Jelcovy Lhotky na Vysočině. „Nechte hovězí po vyndání chvilku odpočinout, aby se mohly vrátit všechny šťávy do celého kousku masa. To bude teprve lahoda,“ dodává grilovací tip David Kukla, zakladatel Sklizeno.
Pokud nevíte, které kousky se na gril hodí, pomohou vám průvodce hovězím a vepřovým masem, které jsou zdarma k dostání v každé prodejně Sklizeno.
Špekáčky jsou další českou specialitou. Tak co si místo grilu jednou zapálit táborák a opéct si ty? Ve Sklizeno seženete takové, jaké si pamatujete z dětství, možná ještě lepší. Sklizeno si je samo vyrábí ve spolupráci s Agrodružstvem Miroslav a řeznictvím Strejček a jsou to špekáčky poctivé! Obsahují 35 % hovězího masa, vepřové maso i sádlo z Miroslavi a přírodní koření. Naopak jsou bez lepku a škrobů a přebytečné chemie.
U grilování nesmějí chybět omáčky a kečupy. Z klasiky můžete ve Sklizeno koupit rajčatový kečup od Hradeckých delikates nebo steakovou omáčku se sušenými švestkami a karamelem od Chillila. Pro milovníky exotiky je v regálech mnoho druhů chutney, chilli omáčky nebo specialita od Chillila – habanero dip pro ty, kdo to mají rádi opravdu ostré.
22.11.2016 | Vánoce jsou ideálním časem, kdy se zastavit, odpočívat, setkávat se s rodinou a přáteli a dopřávat si nevšední gurmánské zážitky. Párování sýrů s vínem patří nepochybně k velmi příjemným chuťovým potěšením, které mohou pozvednout sváteční čas doslova do nebeských výšin.
30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.
19.12.2016 | Začala nám zima, venku už opravdu přituhuje a člověk je rád, když se zahřeje. A co si budeme povídat, ideální je zahřát se z venku i zevnitř.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.