15.10.2014 Redakce
Společnost SONNENTOR nabízí svůj nejstarší a nejúspěšnější čaj, bylinkovou směs Dobrá nálada, za využití surovin výhradně od českých biopěstitelů.
Novinkou v nabídce jihomoravské firmy je také vysokohorská káva single origin čerstvě pražená v Čechách nebo v syrové zelené formě v nálevových sáčcích, pocházející z přímého obchodu s nikaragujskými biopěstiteli. Cizokrajné koření z přímého a férového obchodu použité ve 24 různých sáčcích – pro každý den Adventu jiné – je obsaženo v nové Adventní sadě koření.
SONNENTOR rozdává dobrou náladu jak mezi českými sedláky, tak i biopěstiteli z tzv. třetího světa. Jeden z nejstarších čajů a nejoblíbenější tradiční bylinná směs Dobrá nálada je vyráběna výlučně z biobylinek z českých políček. Okvětní lístky slunečnice od pana Podstavka z Bozetic, měsíček a chrpa od pana Klementa z Pohledu, list ostružiny a jahody od pana Maleňáka z Hradčovic a máta okrouhlolistá ze statku pana Janíčka z Kozojídek.
Na rozdíl od bylinek obsažených v Dobré náladě, jsou kurkuma, vanilka, skořice anebo kardamon surovinou, kterou SONNENTOR není schopen vypěstovat v klimatických podmínkách střední Evropy. Zástupci SONNENTORU proto zakládají a rozvíjejí mimoevropské pěstitelské projekty přímého a férového obchodu v zemích tzv. třetího světa. Díky přímé spolupráci s biopěstiteli v Tanzánii, Darjeelingu nebo Nikaragui přináší SONNENTOR na trh biokoření v té nejvyšší možné kvalitě.
24 různých druhů koření a kořenících směsí je obsaženo v novince zimní sezóny – Adventní sadě koření. Podobně jako v případě Adventní sady čajů, kde SONNENTOR po dobu celého adventu nabízí ochutnat celou škálu nejrůznějších biočajů, v případě Adventní sady koření jsou to právě různá cizokrajná koření, pro každý den adventu jiné.
Nejinak je tomu v případě kávy. Biopěstitel Don José Maria Castro, přezdívaný Chema, žije se svou rodinou na severu Nikaraguy, v lesích provincie Jinotega. Tam se, ve stínu stromů deštných pralesů, pěstuje odrůda kávy Caturra. Chema je jedním z biopěstitelů, který se podílí na přímém obchodě kávy pěstované ve vysokohorských podmínkách. Své pěstitele zná SONNENTOR osobně a podporuje dlouholeté partnerství na férovém obchodě, aby rodina, jako ta Chemova, mohla dobře žít.
Obliba Zelené kávy je způsobena faktem, že zelená kávová zrna jsou významným antioxidantem a mocným pomocníkem v boji proti volným radikálům v těle. SONNENTOR nabízí novinku Zelenou kávu v nálevových sáčcích. Díky praktickým nálevovým sáčkům je příprava tohoto nápoje snadná: sáček stačí zalít 200 ml vroucí vody a 2-3 minuty nechat luhovat.
I milovníci tradičně pražené kávy si přijdou na své. Zrna kávy Single Origin pocházejí ze stejné oblasti, z jedné vysokohorské kávové plantáže nedaleko města Jinotega. SONNENTOR tato kávová zrna praží pomalu a šetrně každý měsíc ve špičkové české pražírně.
Všechny novinky lze již zakoupit ve všech partnerských prodejnách SONNENTOR a v mnohých specializovaných prodejnách a prodejnách se zdravou výživou a také na http://www.sonnentor.cz/sonnentor_cz/e_shop.
Pro předškolní děti a děti na prvním stupni základní školy nabízí SONNENTOR zajímavý naučně-soutěžní program Raráškův bylinkový ráj SONENNTOR, který může být zpestřením školních výletů na jižní Moravě. Program v čejkovickém areálu SONNENTORU trvá přibližně 90 minut. Děti poznají a uvidí spoustu zajímavého, ochutnají dětské čaje, podívají se na zajímavý film o bylinkách, zažijí legraci při plnění raráškových úkolů a potěšením jim budou sluneční dárečky a raráškův certifikát na závěr.
Další informace najdete na www.sonnentor.cznebo na Facebookovém profilu www.facebook.com/SonnentorCejkovice.
22.11.2016 | Vánoce jsou ideálním časem, kdy se zastavit, odpočívat, setkávat se s rodinou a přáteli a dopřávat si nevšední gurmánské zážitky. Párování sýrů s vínem patří nepochybně k velmi příjemným chuťovým potěšením, které mohou pozvednout sváteční čas doslova do nebeských výšin.
30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.
16.08.2016 | Tradiční český sýr Apetito přichází na trh v novém obalu a s vylepšeným složením. Sýr je nyní ještě smetanovější a krémovější. Zakysaná smetana byla při jeho výrobě nahrazena čerstvou sladkou smetanou.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.