05.02.2015 Redakce
Valentýn je u nás takový svátek nesvátek, někteří ho slaví a jiní ho úplně ignorují. Restaurace Atelier Red & Wine proto pojala Valentýna tak, aby si na své přišly obě skupiny.
Na 14. únor připravil Atelier valentýnské menu plné růžových koktejlů i vína, růží a romantiky. 13. únor si tu užijí naopak ti, kterým valentýnské růže nevoní. Slaví se tu lehce ujetý Antivalentýn. Navíc každá rezervace pro tři osoby u stolu má u Atelieru každou druhou lahev vína za půlku.
„První valentýnskou rezervaci jsme přijali už v srpnu a další pomalu chodí už teď, a to jak od Čechů, tak cizinců, kteří si Prahu zvolili jako romantickou valentýnskou destinaci. Ty nemůžeme zklamat a připravili jsme pro ně romantické menu," popisuje Lubo Mikuš, provozovatel Atelier Red & Wine. Pro romantiky je připraveno menu plné rafinovaných kombinací, spousty chutí a vůní, ke kterému se budou podávat i růžová vína.
Valentýnské menu (cena: 777 Kč na osobu)
Aperitiv: Růžová kočka – dvojitá Russian standard vodka, sekt a jahodový sirup
Předkrm: tatarák z tuňáka, koriandr, fenykl a potočnice
Polévka: pěna z květáku s pečeným foie gras
Hlavní chod na výběr: domácí těstoviny s krevetami, mušlemi a langustýnou, artyčoky a datlová rajčata NEBO roštěnec ve vakuu, pyré z pečených brambor a lanýžů, omáčka z pinotu
Dezert: pana cotta z tonka fazolí, krásně krvavý pomeranč a esence z růží
Na své si ale v Atelieru přijdou i všichni ti, kteří chtějí letos Valentýna pojmout jako parádní večírek. O den dříve, v pátek 13. února (nebojte, v Atelieru vás strašit smůlou nebudeme) jsou zvaní všichni, kteří nemusí slavit v párech. Atelier zavádí Antivalentýna: Výhodu tu mají tenhle večer všichni, kdo přijdou ve třech a více. Ti dostanou každou druhou lahev vína za půlku. Nalévat se budou oranžová a červená vína, tedy hodně sytá a výrazná.
O Atelier Red & Wine
Restaurace Atelier Red & Wine se otevřela na jaře 2014 pod Petřínem na Praze 5. Kuchyně je řečeno mezinárodní - na menu najdete to, co je čerstvé a v sezóně, podle chutí hostů a šéfkuchaře. Hosty se Atelier nesnaží uchvátit komplikovanými jídly a názvy, všechno drží jednoduchou linii bez zbytečných kudrlinek. Vína vám obsluha ráda rozlije po skleničce, abyste mohli ochutnávat co hrdlo ráčí, bát se nemusíte ani nechat si víno doporučit. Na vinném lísku nedohledáte vína za tisíce, ale výběr těch zajímavých za příjemnou cenu ano. Atelier je proto ideální podnik pro neformální setkání, party, dámské jízdy a prostě pro každého, komu už se stalo, že se mu odpolední sklenička protáhla do neplánovaného večírku.
02.05.2017 | S příchodem jara nás počasí začíná táhnout ven. Začínáme mít potřebu „něco“ dělat, abychom vypadali lépe, vytvarovali si do léta krásnou postavu do plavek a cítili se dobře. Televize, časopisy a internet nás vyzývají, ať změníme svůj životní styl a žijeme aktivním životem.
30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.
15.03.2017 | Jaro již ťuká na dveře, musíme počítat s neustálými změnami počasí a náš organismus tak dostává zabrat. Většina z nás by chtěla svůj imunitní systém podpořit, ale často neví jak. Existuje více způsobů pro podporu jeho správného fungování a jedním z nich je například pravidelná konzumace Imunelu od Madety.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.