Toužíte ochutnat krajtu či zebru?

Toužíte ochutnat krajtu či zebru?

18.06.2015 Redakce

Chtěli byste ochutnat něco exotického? Třeba krokodýla, žábu anebo krajtu či zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na dostihovém závodišti.

Kromě drsného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se můžete těšit i na mistra extrémní a molekulární kuchyně u nás – šéfkuchaře Petra Koukolíčka. Petr Koukolíček se představí v sobotním programu od 19 do 20 hodin při kuchařském  workshopu a v areálu festivalu bude mít dvě netradiční restaurace.

„Na pódiu zkombinuji extrémní catering, který je novinkou letošního ročníku festivalu, s moderní molekulární gastronomií. Připravím sous vide medailonek z krajty královské s teriyaki prachem, kuličkou z wasabi a soba nudlemi. Další pochutinou bude krokodýlí filet se zelenou kari pastou na jedlých kouřících kamenech. Tečku nakonec obstará nitro espuma z černých fazolí s čokoládou připravená pří -19 stupních Celsia a jahodová rtěnka, jež je opravdu z jahod a dá se sníst. Prostě si budu pohrávat se smysly ochutnávajících,“ říká k připravovanému workshopu Petr Koukolíček.

Koukolicek

Petr Koukolíček a campari s džusem

 

Krokodýl je něco mezi kuřetem a rybou

Nabídka jeho restaurací na Prima FRESH Festivalu nebude o nic nudnější. Jedna z nich bude zaměřena na exotickou kuchyni, především africkou a asijskou. „Návštěvníci budou moci ochutnat maso z krokodýla, krajty, žáby nebo zebry. Budeme podávat roastbeef ze zebry na africkém chlebu ozdobený jedlými květy. Zebří maso je téměř bez tuku, jemné a velice zdravé. Krokodýl je něco mezi kuřetem a rybou, had se blíží k rybě či krabovi a žabí maso je nejjemnější maso, které znám,“ představuje základní položky menu avantgardní šéfkuchař a dodává: „Toto jsou delikatesy, které jen tak neochutnáte. Na Prima FRESH Festivalu budou mít lidé mimořádnou příležitost.“

zabi_stehynka

Žabí stehýnka v tempuře z medvědího česneku na okurkovém salátu se zakysanou smetanou s červenou řepou

 

Hurá na amarouny

Druhá z Koukolíčkových restaurací nabídne molekulární nebo také techno-emocionální gastronomii. Tato kuchyně vytváří pokrmy a nápoje z tradičních surovin netradičními způsoby, které se hodí spíše do chemické laboratoře. V podstatě jde o vytváření nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Návštěvníci si pochutnají na vyhlášených koktejlech v kostičkách, jinak také amarounech, piňa colada zase bude mít podobu pěny. A hlavně děti nadchnou nealkoholické kouřící drinky.

napoje kameny
  drink_v_kostce

Drink v kostce

 

FRESH Festival se poprvé konal v roce 2011 v Plzni pod značkou Apetit Festival. V letošním roce se díky spolupráci s TV Prima přejmenoval na Prima FRESH Festival, v Pardubicích jde o třetí ročník. Návštěvníci pardubického dostihového závodiště si užijí workshopy a kulinářské show se známými osobnosti či šéfkuchaři a třináct špičkových restaurací se se svými degustačními menu utká o titul Východočeská restaurace roku 2015. Návštěvníci budou rozhodovat i o nejoblíbenějším pěnivém moku a zvolí si Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015.

Prima FRESH Festival se bude konat v Pardubicích na dostihovém závodišti v sobotu 20. června od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10:30 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 50 korun.

Více informací na www.freshfestival.cz


Mohlo by vás zajímat

Venezuelský prezident nařídil převzetí všech obecních trhů v zemi

29.05.2018 | Venezuelský autoritářský prezident Nicolás Maduro nařídil převzetí všech obecních trhů v zemi, které budou nyní přímo řízeny novým vládním úřadem.

Komise ve středu navrhne zákaz dvojí kvality potravin v EU

09.04.2018 | V Evropské unii by nemělo být nadále možné nabízet pod shodným označením výrobky různé kvality. Evropská komise (EK) totiž podle informací ČTK a Českého rozhlasu hodlá tuto středu přijít s úpravou příslušné směrnice tak, aby jasně stanovila, že dvojí kvalita produktů není v souladu s unijním právem.

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.