03.11.2014 Redakce
Šéfcukrářka Wine Food Marketu Jana Rodová doporučuje: „Pokud se vám nechce připravovat košíčky z lineckého těsta, můžete do směsi přidat více čokolády, aby byla hustější, a pak z ní vytvarovat nepravidelné kuličky, které obalíte v kakau.“
200 g čokolády
75 g cukru krupice
75 g másla
3 lžíce kakaa (na posypání)
5 lžiček grappy Nonino
100 ml smetany ke šlehání
Do kastrůlku vlijeme smetanu a přidáme k ní grappu, máslo a cukr. Na mírném ohni směs lehce zahříváme, dokud se všechno nerozpustí a dokonale nepromíchá. Jakmile se tak stane, stáhneme z ohně, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a mícháme do té doby, než se nerozpustí. Tuto směs vlijeme do čokoládových kalíšků (k dostání v obchodě) nebo do košíčků z lineckého těsta. A necháme zatuhnout. Před podáváním odzdobíme kakaem.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.