04.11.2014 Redakce
Již 13. listopadu Brno přivítá v rámci projektu Knihománie 2014 moderátorku a foodblogerku Veroniku "Koko" Kokešovou. Ta představí v Knihy Dobrovský Joštova Brno svou první knihu Menu podle Koko.
Blogerka roku 2013 v kategorii Food a vítěžka Foodblogu roku 2013 Veronika "Koko" Kokešová se pustila do své první kuchařky. Svým čtenářům popisuje suroviny, s nimiž při vaření pracuje a podrobně vysvětluje postupy také pomocí videí. Kuchařka Menu podle Koko obsahuje kapitoly mapující konkrétní surovinu nebo sezónu.
Každý recept obsahuje QR kód, díky němuž si můžete přehrát videorecept. Videa se budou také postupně spouštět na nejnavštěvovanější české internetové televizi Stream.cz, která je základnou Veroničina pořadu MENU domů a MENU v sezóně. Těšit se můžete na opravdu originální zpracování kuchařky i receptů.
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
12.09.2024 | Slovensko zavede daň ze slazených nealkoholických nápojů a stávající spotřební daní z tabákových výrobků nově zatíží náplně do elektronických cigaret, nikotinové sáčky a podobné zboží. Současně se bude dál zvyšovat zdanění cigaret. Rozhodl o tom dnes slovenský parlament.
04.02.2020 | Odborníci na gastronomii i hosté to přirovnávají k zázraku. Podle mnohých dostanete nejlepší sushi na světě právě zde. Restaurace Sushi Sawada v japonském Tokiu je přitom téměř neviditelná.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.