09.03.2015 Redakce
Velikonoční pondělí se letos slaví 6. dubna. Je tedy nejvyšší čas najít správný recept, kterým zpestříte sváteční hostinu.
Ingredience:
300 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 ml Čerstvé smetany z Valašska
6 ks vajec
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
150 ml oleje nebo rozpuštěného másla dle chuti
2 lžíce citronové šťávy (dle chuti nastrouhaná citronová kůra)
Postup přípravy:
Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte tuk, cukr a šlehejte alespoň 4 minuty. Do mísy nalijte citrónovou šťávu (případně kůru), nasypte prášek do pečiva, mouku, smetanu a šlehejte další 2 minuty. Do vymazané a moukou vysypané formy na beránka nalijte těsto, které by nemělo mít příliš řídkou ani tuhou konzistenci. Pečte v již předehřáté troubě do zlatova přibližně 30 minut na 160 stupňů. Špejlí zkontrolujte, zdali je těsto hotové a případně uberte teplotu a nechte dopéct. Beránka dozdobte dle vlastní fantazie za pomoci polevy, lentilek, oříšků, cukru apod.
03.07.2015 | Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce podle babiček. Víte, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukrem, bez želírovacícho cukru a tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Jak na to radí Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno.
13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.
26.08.2015 | "Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.