recepty  

Vyzkoušejte ječné lívance

Vyzkoušejte ječné lívance

20.04.2012 Redakce

Letošní ročník soutěže Česká biopotravina roku udělil kromě hlavní ceny i ceny pro vítěze jednotlivých produktových kategorií. Nejlepším českým biovýrobkem pro gastronomii se staly BIOLINIE Ječné lívance obchodní společnosti PRO-BIO, s.r.o.

„Tento produkt představuje určitý návrat k tradici našich předků, kdy bývala ječná mouka hlavní surovinou na přípravu lívancových těst. Dodává jim důležitou lehkost, jemnost a vláčnost a lívance jsou pak velmi nadýchané a chutné.“, vysvětluje Barbora Hernychová z marketingového oddělení PRO-BIO, s.r.o.

Tak jako u všech polotovarů z řady BIOLINIE ocení i zde zákazník jednoduchou a rychlou přípravu. Výrobek lze ochutit dle fantazie a podávat coby snídani, svačinu či dezert. Neobsahuje vejce ani cukr a je vhodný pro děti. Pro školy, školky a gastronomická zařízení lze objednat toto zboží i ve větších gastrobaleních.

livance

Originální české polotovary BIOLINIE byly vyvinuty přímo ve firmě PRO-BIO, s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem a jejich receptury vycházejí ze starých osvědčených receptů našich předků.  Základ polotovarů proto tvoří tradiční suroviny, jako je pohanka, špalda, ječmen či jáhly, při jejichž zpracování byl kladen důraz na zachování vysoké nutriční hodnoty konečného produktu. Směsi jsou namíchány pouze z pečlivě vybraných surovin v biokvalitě a neobsahují žádná umělá dochucovadla ani aromata.

Ucelenou řadu těchto polotovarů a nejen ty nabídne PRO-BIO s.r.o. ve svém stánku na 7. ročníku veletrhu Biostyl na holešovickém výstavišti v Praze, který se koná 19. - 21. 4. 2012. „A abychom se podělili i s ostatními o naši radost z vítězství, budou zde na malé i velké milovníky sladkého čekat právě čerstvě usmažené vítězné Ječné lívance“, dodává Barbora Hernychová.

Současně mohou návštěvníci veletrhu se společností PRO-BIO s.r.o. oslavit i 20 let výročí od jejího vzniku. V rámci tohoto významného jubilea chystá firma pro své zákazníky i další akce během celého letošního roku.


Mohlo by vás zajímat

Milovníci vína, spojte se! Je tu Pálavské vinobraní

06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

Ceny potravin nadále klesají! Cukr je nejlevnější za dva roky.

06.09.2024 | Světové ceny potravin se v srpnu mírně snížily. Pokles cen cukru, masa a obilovin totiž převážil nad zdražením mléčných výrobků a rostlinných olejů. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cena cukru se podle zprávy dostala na nejnižší úroveň za téměř dva roky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.