ZAVÍTÁTE NA PRVNÍ PIVNÍ BRUNCH? SPILKA LÁKÁ NA DOBROTY

ZAVÍTÁTE NA PRVNÍ PIVNÍ BRUNCH? SPILKA LÁKÁ NA DOBROTY

09.03.2023 Jana Čiháková

Legendární plzeňská Hospoda Na Spilce s novým rokem rozjela tradici nedělních Pivovarských brunchů. Konají se v reprezentačních prostorech pivovaru Plzeňský Prazdroj a nabízejí vítanou možnost dosyta si užít neděli a načerpat potřebnou energii do nového týdne. Jarní brunch se koná 19. března od 11 do 15 hodin.

Tým zkušených profesionálů pod vedením šéfkuchaře Lukáše Holého připraví sladké, slané, teplé i studené delikatesy v duchu evropské kuchyně, včetně té středomořské. Na výběr tak budou například marinované krevety s bazalkovým pestem, marinované a nakládané mořské ryby a dary moře, pečený filet z lososa, krevety na česneku, grilovaný jeseter, ale také grilovaná kachní prsa či vepřová panenka sous-vide s omáčkou ze zeleného pepře. A co k tomu? Bude vše! Od mačkaných brambor s jarní cibulkou a smetanou, salátu Caesar, pečené a grilované zeleniny až po rozmarýnové grenaille. Chybět nebude ani sladká tečka – třeba Tiramisu, šlehané mascarpone nebo čokoládová pěna s čerstvým ovocem.    

Cena 750 Kč/osoba zahrnuje také konzumaci nápojů: vody, kávy, piva Pilsner Urquell, Frisca, Birellu a speciálů z experimentálního pivovaru PROUD.  Vzhledem k omezenému počtu míst na Pivovarském brunchi je doporučena předchozí rezervace.


Mohlo by vás zajímat

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

SZPI zakázala prodej halucinogenních bonbonů, obsahovaly výtažek z muchomůrky

05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.

Tak to je gól! Japonci mají málo rýže - vyjedli ji turisté?

09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.