19.01.2015 Redakce
Ovoce a zeleninu si kromě UGO barů můžete užit v Ugových Salateriích. To jsou místa, kde vám připraví čerstvý salát přímo před očima.
K salátům si kromě šťáv a ovocných koktejlů můžete objednat jednu z polévek připravených každý den pěkně od základu přímo na místě. Ugových Salaterií už je pět (čtyři v Praze, jedna v Hradci Králové) a šestá otevírá v únoru na pražském Chodově.
Jak už z názvu Salaterie vyplývá, hlavní roli hrají na menu saláty. A ne jen tak ledajaké. Nečekejte nakrájenou zeleninu zakapanou olejem, každý salát na menu je originál, který si jinde nedáte. Včetně zálivek. Co si dát třeba salát s lososem, fenyklem a cherry rajčátky ochucený medovo-hořčičnou zálivkou s koprem?
Pan UGO navíc dobře ví, jaká venku panuje sezóna, a několikrát ročně se jí přizpůsobuje. V létě vás potěší salátem s melounem, meruňkami nebo nektarinkami, na podzim zase dýňovým nebo řepným. Na menu narazíte i na speciální saláty od autorky kuchařek Hany Michopulu. Některé saláty jsou s grilovaným kuřecím masem, v dalším si pochutnáte na lososovi, a některé jsou zase dočista vegetariánské. Kompletní salátovou nabídku si můžete prohlédnout na Ugo.cz.
Zaručeně poctivé jsou v Ugových Salateriích polévky. Každý den se tu připravují čerstvé a od základu. Na výběr jsou denně tři polévky, které se řídí jak chutěmi zákazníků, tak sezónou. Na jarním menu tak můžete narazit na řeřichový krém s čerstvou mátou, v létě na studenou okurkovou s chilli česnekovým olejem, na podzim pro změnu na dýňový krém s kokosovým mlékem. Kompletní nabídku více než 30 polévek si můžete prohlédnout na Ugo.cz.
Ugovy Salaterienajdete na těchto místech:
O UGO
UGO je česká firma založená v roce 2005. V UGO barech nabízí čerstvě připravené 100% ovocné šťávy a koktejly, které personál připravuje na místě na objednávku zákazníka. V roce 2012 koupila celou síť UGO barů společnost Kofola, která k nim v roce 2014 přidala i síť freshbarů a salaterií Mangaloo. V současné době tak UGO provozuje 47 barů s čerstvou šťávou a pět salaterií. Otevření šesté salaterie je v plánu na únor 2015.
30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.
15.03.2017 | Jaro již ťuká na dveře, musíme počítat s neustálými změnami počasí a náš organismus tak dostává zabrat. Většina z nás by chtěla svůj imunitní systém podpořit, ale často neví jak. Existuje více způsobů pro podporu jeho správného fungování a jedním z nich je například pravidelná konzumace Imunelu od Madety.
02.05.2017 | S příchodem jara nás počasí začíná táhnout ven. Začínáme mít potřebu „něco“ dělat, abychom vypadali lépe, vytvarovali si do léta krásnou postavu do plavek a cítili se dobře. Televize, časopisy a internet nás vyzývají, ať změníme svůj životní styl a žijeme aktivním životem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.