Zpříjemněte si život sladkým zákuskem

Zpříjemněte si život sladkým zákuskem

26.01.2012 Redakce

Uvařte si jahodové Mille-Feuille z krému mascarpone, delikátní specialitu, jejíž přípravä není vůbec náročná!

Jak na to vám poradí šéfkuchař restaurace Pálffy Palác Club Martin Blažek.

Připravte si: 0,5 kg mascarpone, 12 větších jahod, cukr moučku dle potřeby, 1 x A4 listového těsta, 0,5 kg lesního ovoce,snítku máty a mletou skořici

Postup:

Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem. Listové těsto vyválíme, nakrájíme na stejně velké trojúhelníky, položíme na pečící papír a zatížíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C. Upečené trojúhelníky posypeme směsí skořice a moučkového cukru.

zakusek

Na talíř nastříkáme trochu krému, na který položíme trojúhelník těsta, opět stříkneme krém, obložíme krájenými jahodami a přidáme další oplatku. Celý postup opakujeme a zakončíme oplatkou ozdobenou snítkou máty.

Pálffy Palác Club, sídlící v druhém patře barokního Pálffy Paláce na Malé Straně, patří k nejvyhledávanějším pražským restauracím. Menu je připravováno výhradně z čerstvých surovin prvotřídní kvality, což je na výsledné chuti samozřejmě znát. Kulinářské zážitky jsou tady dostupné všem příznivcům dobrého jídla a pití.

sefkuchar

Šéfkuchař restaurace Pálffy Palác Club Martin Blažek


Mohlo by vás zajímat

SZPI zakázala prodej halucinogenních bonbonů, obsahovaly výtažek z muchomůrky

05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.

Brambora není jen jedna: Vyznáte se v odrůdách?

11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.

Ceny potravin nadále klesají! Cukr je nejlevnější za dva roky.

06.09.2024 | Světové ceny potravin se v srpnu mírně snížily. Pokles cen cukru, masa a obilovin totiž převážil nad zdražením mléčných výrobků a rostlinných olejů. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cena cukru se podle zprávy dostala na nejnižší úroveň za téměř dva roky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.