Články se štítkem: minerální látky

TISÍC CHUTÍ RÝŽE + JEDEN SUPER DŮVOD, PROČ JI NEPŘEVAŘIT

23.08.2022 | Máme ji na talíři i několikrát do týdne. Rýže se stala součástí našich jídelníčků a perfektně ladí třeba s omáčkami a masem, nelze samozřejmě vynechat rizoto nebo sladké rýžové nákypy. Nespokojte se jen s rozdělením na dlouhozrnnou a kulatozrnnou, nabídka je totiž mnohem širší a můžete s ní výrazně zpestřit oblíbené pokrmy.

Talíř má být barevný: Zelená popožene hlavu, červená zlepší krevní oběh

27.04.2021 | Lutein, karotenoidy, lykopen nebo anthokyan. Co mají společného? Jde o látky, které mají celou řadu pozitivních účinků na lidské zdraví, tělo je proto přirozeně potřebuje. Nemusíte si dokonce ani pamatovat výčet potravin, ve kterých je najdete. Stačí, když se budete řídit jejich barvou.

Průmyslově zčernalé olivy – víte, co jíte?

02.03.2021 | Také máte černé olivy raději než ty zelené? Jestli ano, patříte k absolutní většině. Nezbývá jen doufat, že se to nezmění, ani když zjistíte, že jíte úplně stejné zelené olivy, se kterými si jen pohrála trocha té chemie.

Ořechy a semínka: Nechte si je naklíčit (návod pro vás máme)

01.03.2021 | Posilují imunitu, pomáhají při některých civilizačních chorobách, jsou skvělým pomocníkem při různých dietách... Semínka či ořechy patří do oblíbené rodiny superpotravin, které jsou pro naše tělo prospěšné v mnoha směrech. Věděli jste ovšem, že díky vodě nabobtná nejen jejich objem, ale zároveň také několikanásobně zvýšíte obsah živin? Aktivujte prospěšné látky a objevte klíč ke svému zdraví!

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.