09.06.2022 | Jednou ze snah, jak zároveň skloubit požadavky ochránců přírody na snížení stavu hospodářských zvířat a zatížení životního prostředí, a zároveň poskytnout spotřebitelům stravu živočišného původu, je výroba masa v laboratořích. Obvyklým argumentem proti takovému řešení je příliš vysoká cena takto vyrobených umělých potravin. To je není vše. Zaplatí i každý konzument, ne penězi – zdravím.
29.10.2021 | Je pravdou, že hovězího masa je na českých stolech poskrovnu. Řada spotřebitelů k němu zaujímá odměřený postoj a upřednostňuje maso kuřecí v přesvědčení, že tak svému tělu dopřávají něco zdravějšího. Pravdou ale je, že to tak být vůbec nemusí.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.