05.09.2022 | Ačkoliv stále převažují lidé, kteří konzumují masné výrobky, výrazně narůstá počet osob upřednostňujících rostlinnou stravu. Podle dat z výzkumu FMCG Gurus vyřadilo maso ze svého jídelníčku 6 % respondentů. Zároveň se však zvyšuje počet lidí, kteří jedí maso či ryby pouze příležitostně. Do takzvaného flexitariánství se v Česku řadí už 21 % obyvatel.
29.03.2021 | Počítáme kalorie, zkoumáme složení výrobků, přemýšlíme nad tím, které potraviny se vhodně doplňují a které nikoliv, pídíme se po tom, zda je zelenina zdravější vařená či syrová, nemluvě o tom, jestli vynechat z jídelníčku maso a mléčné výrobky. Chceme si zkrátka udržet a posílit zdraví, na tom není nic divného.
05.03.2021 | Navzdory opakovaným tezím paleontologů, podle nichž se z opice nestal člověk proto, že „slezl se stromů“, ale že zařadil do svého jídelníčku stravu živočišného původu, přetrvává v myslích mnoha lidí představa, že potraviny a tuky živočišného původu jsou zdraví škodlivé, a proto je správné stát se veganem nebo alespoň vegetariánem. K tomu lze ovšem opakovaně uvést, že tomu tak není!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.