10.03.2015 Mgr. Kateřina Kmecová
S vyzkoušením této typicky švédské polévky nemusíte čekat na léto, borůvky můžete použít i rozmražené.
Doba přípravy: 20 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 350 g borůvek, 4 lžíce moučkového cukru, 700 ml vody, 1,5 lžíce bramborového škrobu
Postup: Pokud používáme zmražené borůvky, necháme je rozmrazit. Nasypeme je to hlubší pánve, pár si jich necháme na ozdobu. Přidáme cukr a vodu. Přivedeme k varu a necháme rozpustit cukr. Vaříme na mírném ohni po dobu asi 25 minut, dokud se borůvky nezačnou rozpadat, a směs sundáme z ohně. Škrob rozmícháme v troše vody a přilijeme k polévce. Vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Pokud je potřeba, přidáme cukr. V zimě podáváme polévku horkou, ale stejně dobrá je i vychlazená.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.