25.08.2015 Renata Reihserová
Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
Doba přípravy: 41 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 20 g droždí, 250 g hladké mouky, 3 lžíce cukru, 300 ml mléka, 4 vejce, špetka soli, 110 g másla
Postup: Smícháme droždí, špetku mouky, cukru a trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Ke kvásku přidáme zbylou mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo a žloutky a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme k těstu. Vaflovač necháme rozpálit, potřeme tukem a postupně lijeme těsto, které necháme upéct dozlatova. Podáváme se šlehačkou, ovocem či čokoládovou polevou.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.