24.07.2015 Jaroslav Panenka
Jako příloha se hodí salsa, rýže nebo bramborový salát, doporučuje herec Jan Cina.
Doba přípravy: 55 minut, na 4 porce
Ingredience: 900 g svíčkové (z nejtlustšího konce), 2 lžíce citronové šťávy, 1 stroužek česneku, 2 lžíce soli
Postup: Z citronové šťávy, utřeného česneku a soli připravíme marinádu, do níž maso minimálně přes noc naložíme. Na grilu maso opékáme pomalu a ve velkých kusech. V průběhu odkrajujeme ty části masa, které jsou už připravené ke konzumaci. Nedopečené maso potíráme občas marinádou, aby nevyschlo a udrželo si šťavnatost.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
27.07.2015 | Kalamáry, krevety a slávky na talíři podle herečky a muzikálové hvězdy Markéty Procházkové.
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.