recepty  

Delikátní pomazánky (nejen) na Velikonoce

Delikátní pomazánky (nejen) na Velikonoce

08.04.2014 Redakce

Osm zbrusu nových receptů na báječné pomazánky s využitím novinky od Hellmann´s, majonézy Delikátní si pro vás připravil známý šéfkuchař Michal Nikodem.

Cizrnová pomazánka s chilli - vegetariánská

1

4 porce

400 g uvařené cizrny bez nálevu (může být i z plechovky)

1 lžíce zeleného hrášku

1 stroužek česneku

1 chilli paprička

1 lžíce hořčice

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl, pepř

Cizrnu rozmixujeme najemno. Smícháme s majonézou. Česnek utřeme se solí.

Dále smícháme s hráškem, nasekanou chilli papričkou a ochutíme pepřem.

Pomazánka z kořenové zeleniny - vegetariánská

2

4 porce

70 g mrkve

50 g kořene celeru

50 g petrželového kořene

70 g cibule

1 lžíce oleje

1 lžíce hořčice

2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl, pepř

nasekaná pažitka

Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji doměkka. Necháme vystydnout.

Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí pepřem a přidáme nasekanou pažitku.

Šunkovo-květáková pomazánka

3

4 porce

200 g šunky

200 g uvařeného květáku

1 malá červená cibule

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

2 lžíce nakládaného zeleného pepře

sůl

Šunku a květák rozmixujeme najemno. Smícháme s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme solí.

 Tuňáková pomazánka s olivami

4

4 porce

240 g tuňáka z plechovky, bez nálevu

70 g černých oliv bez pecek a bez nálevu

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl, pepř

kůra z 1 citronu

Tuňáka rozšťoucháme vidličkou a smícháme s nasekanými olivami. Přidáme majonézu, nastrouhanou citronovou kůru a dochutíme solí.

Nivová pomazánka s hruškami a ořechy - vegetariánská

5

4 porce

200 g strouhané nivy

100 g čerstvé hrušky

Šťáva z 1 citronu

2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

Ořechy (vlašské nebo pekanové)

brusinky na ozdobu

Hrušku nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou, smícháme s nastrouhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými ořechy a brusinkami.

 

Matjesová pomazánka

6

4 porce

100 g matjesů v oleji (bez oleje)

200 g vařených brambor

1 Jarní cibulka

špetka cukru

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

Matjesy rozmixujeme najemno. Brambory rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem.

 

 

Artyčoková pomazánka s vajíčkem - vegetariánská

7

4 porce

160 g nakládaného artyčoku (bez nálevu)

4 natvrdo uvařená vejce

2 lžíce kapar

3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

Sůl, pepř

Artyčoky a vajíčka umixujeme najemno. Přidáme kapary a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem.

Sýrová pomazánka s ředkvičkami - vegetariánská

8

4 porce

200 g ředkvičky

200 g tvrdého sýra

2 stroužky česneku

2-3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní

sůl

Sýr nastrouháme nahrubo a ředkvičky nasekáme na nudličky. Smícháme s prolisovaným česnekem, majonézou a ochutíme solí.


Mohlo by vás zajímat

Chléb Vegipan, novinka kterou si zamilujete!

24.05.2018 | Vláčný chléb Vegipan je speciální chléb vyrobený bez použití droždí, laktózy a živočišných složek, což ocení hlavně vegani.

Domácí sýr do každé kuchyně

05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.

Čočka s jarním lupením

15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.