08.04.2014 Redakce
Osm zbrusu nových receptů na báječné pomazánky s využitím novinky od Hellmann´s, majonézy Delikátní si pro vás připravil známý šéfkuchař Michal Nikodem.
4 porce
400 g uvařené cizrny bez nálevu (může být i z plechovky)
1 lžíce zeleného hrášku
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
1 lžíce hořčice
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl, pepř
Cizrnu rozmixujeme najemno. Smícháme s majonézou. Česnek utřeme se solí.
Dále smícháme s hráškem, nasekanou chilli papričkou a ochutíme pepřem.
4 porce
70 g mrkve
50 g kořene celeru
50 g petrželového kořene
70 g cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce hořčice
2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl, pepř
nasekaná pažitka
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji doměkka. Necháme vystydnout.
Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí pepřem a přidáme nasekanou pažitku.
4 porce
200 g šunky
200 g uvařeného květáku
1 malá červená cibule
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
sůl
Šunku a květák rozmixujeme najemno. Smícháme s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme solí.
4 porce
240 g tuňáka z plechovky, bez nálevu
70 g černých oliv bez pecek a bez nálevu
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl, pepř
kůra z 1 citronu
Tuňáka rozšťoucháme vidličkou a smícháme s nasekanými olivami. Přidáme majonézu, nastrouhanou citronovou kůru a dochutíme solí.
4 porce
200 g strouhané nivy
100 g čerstvé hrušky
Šťáva z 1 citronu
2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
Ořechy (vlašské nebo pekanové)
brusinky na ozdobu
Hrušku nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou, smícháme s nastrouhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými ořechy a brusinkami.
4 porce
100 g matjesů v oleji (bez oleje)
200 g vařených brambor
1 Jarní cibulka
špetka cukru
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
Matjesy rozmixujeme najemno. Brambory rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem.
4 porce
160 g nakládaného artyčoku (bez nálevu)
4 natvrdo uvařená vejce
2 lžíce kapar
3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
Sůl, pepř
Artyčoky a vajíčka umixujeme najemno. Přidáme kapary a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem.
4 porce
200 g ředkvičky
200 g tvrdého sýra
2 stroužky česneku
2-3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
sůl
Sýr nastrouháme nahrubo a ředkvičky nasekáme na nudličky. Smícháme s prolisovaným česnekem, majonézou a ochutíme solí.
24.05.2018 | Vláčný chléb Vegipan je speciální chléb vyrobený bez použití droždí, laktózy a živočišných složek, což ocení hlavně vegani.
05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.
15.05.2015 | Mám ráda úplně všechny luštěniny. A ještě raději na studeno. Nikdy je nezahušťuji moukou a nejraději vytvářím rozličné saláty. Přidaná zelenina, a to jak čerstvá, tak nakládaná, je pokaždé jiná. Málokdy udělám dva stejné, přesto jsou si vždycky přinejmenším vzdáleně podobné. Myslím, že tajemství lahodnosti mých luštěninových výtvorů spočívá v tom, že nešetřím olejem ani kořením.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.