23.03.2015 Pavel Hanuška
Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.
Doba přípravy: 95 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 800 g vepřového ramínka, 2 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, kmín, sůl, jihotyrolský špek, 12 cherry rajčátek; kaše: 500g vařených brambor, 200g uvařených krupek
Postup: Vepřovou plec nakrájenou na 200 g kostky, cibuli nakrájenou na kostičky, nasekaný česnek, sůl a kmín promícháme a dáme péct na 150 °C doměkka (asi 90 min.). Po upečení maso vyjmeme a výpek propasírujeme přes jemnější cedník. Rajčata upečeme v troubě až do prasknutí. Servírujeme s nastavovanou kaší, přeléváme výpekem a zdobíme rajčátky a osmaženým jihotyrolským špekem.
foto Pavel Hanuška
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
27.07.2024 | Na rozdíl od komerčně vyráběných verzí, které často obsahují přidané cukry a umělá aditiva, vám domácí příprava umožní plně kontrolovat kvalitu ingrediencí. Připravte si vlastní vanilkovou zmrzlinu s karamelovými kousky, jahodovou s čerstvou mátou, nebo čokoládovou se směsí oříšků a kousků čokolády.
29.08.2014 | Krajový recept ze Slovácka.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.