16.06.2014 Redakce
Cibulová radost po francouzsku.
Doba přípravy: 60 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 6 velkých červených cibulí, ¼ lžičky cukru, 2 stroužky česneku, 8 hrnků hovězího vývaru, 1 bobkový list, ¼ lžičky sušeného tymiánu, sůl, pepř, 1 a ½ hrnku strouhaného tvrdého sýra, 2 plátky toastového chleba, olivový olej
Postup: Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji dokonale opéct. Dbáme, aby se nespálila. Poprášíme ji cukrem, aby krásně zkaramelizovala. Přidáme rozetřený česnek a opékáme další minutu. Přilijeme vývar a přidáme koření, zamícháme a částečně přikryté vaříme asi 30 minut. Dochutíme solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na sucho opečeme, nebo celé plátky vložíme do toastovače a poté nakrájíme. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme toastovým chlebem a sýrem.
03.08.2015 | Lehká a lahodná letní pochoutka kombinuje kešu oříšky, okurku i kopr.
29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.