29.06.2015 Redakce
Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...
Ingredience: 1 lilek, 1 cuketa, 1 paprika, 1 cibule, 2,5 dl smetany na vaření, 1 listové těsto, 3 vejce, 100 g nastrouhaného ementálu (například Emmentalu Président) v bločku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička směsi koření, 1 snítka čerstvého tymiánu, 1 snítka čerstvého rozmarýnu, sůl a pepř
Postup: Omyjeme lilek, cuketu a papriku. Neloupeme je a pokrájíme je na kousky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji najemno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme kousky lilku a cukety, necháme povařit 4 minuty. Pokračujeme přidáním papriky a cibule, osolíme a opepříme. Vypneme oheň, zakryjeme a necháme chvíli odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 ᵒC. Koláčovou formu vyložíme listovým těstem a dno propícháme vidličkou. V misce ušleháme vejce, přidáme smetanu ke šlehání, sůl, pepř a směs koření. Na těsto v koláčové formě rozprostřeme ratatouille zbavené tekutiny, snítku a čerstvého tymiánu, rozmarýnu a nastrouhaný sýr. Opatrně vlijeme tekutou směs a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 40 minut.
01.11.2023 | Období sklizně hroznů vyhlížejí každoročně především vinaři a věrní konzumenti lahodného nápoje. Hroznové víno však má mnohem více kulinářských využití. Uplatnění najde jako mražené osvěžení, ozdoba dezertů i součást netradičních masových pokrmů. Ale pouze za předpokladu, že se jej spotřebitelé nesnaží znehodnotit dřív než z něj vůbec stihnou připravit kulinární bombu.
12.06.2015 | Dort Pavlova na první pohled vypadá zcela jednoduše a přitom na jeho chuť pějí ódy gurmáni mnoha zemí. Kdepak asi bude zakopaný pes? Posbírala jsem dostupné recepty a pro jistotu pozvala kamaráda Honzu, cukráře.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.