Grilované kalamáry

Grilované kalamáry

16.06.2014 Redakce

Chcete grilování něčím ozvláštnit? Zkuste to s kalamáry.

Doba přípravy: 40 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 1 kg kalamárů, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, sůl, pepř,

petrželka, citron

Postup: Kalamáry omyjeme studenou vodou a osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Roztopíme gril na středně vysoký žár a kalamáry grilujeme zhruba minutu z každé strany. Odložíme je do misky a necháme asi 3 minuty odpočinout. Povrch kalamárů znovu potřeme olejem a posypeme sekanou petrželkou a česnekem. Dáme je na gril ještě jednou a znovu krátce ogrilujeme. Podáváme s bílým chlebem a lehce pokapané citronovou šťávou. Místo grilu je možné je připravit na rozpálené pánvi.

 


Mohlo by vás zajímat

Jak na zavařování bez chemie a hromady cukru?

03.07.2015 | Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce podle babiček. Víte, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukrem, bez želírovacícho cukru a tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Jak na to radí Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno.

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 | V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou

26.08.2015 | "Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.