recepty  

Jak si vychutnat kávu v letním období?

Jak si vychutnat kávu v letním období?

13.08.2015 redakce

V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Proto připravila společnost Segafredo Zanetti CR dvě varianty, jak si vychutnat kávu v letním období.

Espresso, nápoj o objemu 25-30 ml, je celosvětový fenomén pocházející z Itálie, který přináší intenzivní zážitek. Jednoduchou letní variantou pro velmi horké dny je ledové espresso, kdy se do připraveného espressa vloží kostka ledu. „Espresso je nejvhodnější příprava kávy pro zachování všech zdraví prospěšných látek, jako jsou antioxidanty, látky působící proti volným radikálům. Italové vymysleli espresso také proto, aby vysokým tlakem vody koncentrovali všechny povzbuzující látky z kávy do malého objemu teplého nápoje, který je povzbudí a pozitivně ovlivní intelektuální i fyzickou výkonnost. Díky krátké době přípravy se do něj navíc neuvolňují třísloviny a další látky zatěžující organismus,“ vysvětluje Petra Knapová, marketingová manažerka společnosti Segafredo Zanetti CR.

Oblíbenou letní variantu představuje řecký způsob přípravy ledové kávy, tzv. frappé. Tato ledová káva s pěnou se připravuje z rozpustné kávy, vody, cukru, mléka, ledu a pije se brčkem. Není divu, že v tomto letním období je osvěžující frappé žádaným nápojem v českém pavilonu na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně, jehož je Segafredo partnerem.

frappe

 Recept na řeckou přípravu ledové kávy - frappé

Ingredience:

  • 3 g rozpustné kávy (Segafredo Espresso Liofilizzato)
  • 100 ml vody
  • 1 – 2 sáčky cukru
  • 100 ml mléka
  • cca 12 kostek ledu  
  • frappovač, shaker nebo tyčový mixér
  • nádoba o objemu 0,5 litru
  • brčko

Postup: Do nádoby se nalije 100 ml studené vody a nasype se do ní rozpustná káva a cukr. Směs se napění ve frappovači nebo pomocí shakeru či tyčového mixéru. Poté se přidá led a vše se dolije 100 ml mléka. Podává se s brčkem.


Mohlo by vás zajímat

Borůvkový štrúdl s mascarpone

28.07.2015 | Připravte neodolatelný borůvkový štrúdl s mascarpone - delikátní závin z listového těsta plný borůvek v jemném krému patří k sezónním hitům první „domácí štrúdlárny“ v jižních Čechách – café Štrúdl v Českém Krumlově.

K LANGOŠŮM SÝR PATŘÍ, ALE CO JE JÍM ROVNOU NAPLNIT?

08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...

Tartaletky s ovocem

15.06.2015 | Malé koláčky z křehkého těsta, patří mezi oblíbené dezerty, které vypadají dokonale a chutnají ještě lépe. Navíc jejich příprava není náročná, stačí trocha trpělivosti při výrobě košíčků, zručnosti při míchání vanilkového krému a fantazie při zdobení ovocem...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.