23.07.2015 Jaroslav Panenka
Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.
Doba přípravy: 90 minut, na jednu bábovku
Ingredience: 2 hrnečky moučkového cukru, 1/2 hrnečku oleje, 1/2 hrnečku mléka, 2 hrnečky polohrubé mouky, 4 vejce, 1/2 1 borůvek, 1/2 kypřícího prášku
Postup: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku i kypřící prášek. Do těsta vmícháme borůvky – mohou být čerstvé i kompotované (ty nejdříve scedíme a necháme okapat). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. Poté počkáme, až vychladne, opatrně ji vyklopíme a pocukrujeme.
20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.
08.11.2023 | Mini-langoše plněné sýrem podle Pavla Berkyho, to je dobrota, kterou si rozhodně zamilujete. A to nejen pro skvělou chuť. Upoutá vás i nenáročná příprava...
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.