20.07.2015 Jaroslav Panenka
Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.
Doba přípravy: 30 minut, 4 porce
Ingredience: 400 g špaget, 200 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, 70 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 celá vejce, 1 žloutek, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Postup: Špagety uvaříme dle návodu na obalu, nevolíme úplně nejměkčí variantu. V průběhu přípravy špaget vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu či bůček na pánev do rozpáleného oleje a vyškvaříme je dozlatova. K rozklepnutým vejcím plus žloutku navíc vešleháme smetanu, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. K chvíli odstáté slanině přidáme opět na plotně utřené stroužky česneku a pečeme na větším ohni, dokud česnek nezezlátne. Poté slaninu s česnekem přisypeme ke sceděným špagetám a zalijeme je směsí s vejci. Ta se v horkých těstovinách prohřeje. Podáváme ihned, můžeme ještě posypat sýrem.
21.07.2015 | Jak zpracovat úrodu višní v lahodný sladký pokrm podle herce Otakara Brouska mladšího?
12.05.2015 | Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!
29.01.2024 | Že je zdravá strava nudná? Nenechte se plést. Marinovaný lilek na pyré ze žluté čočky osvěžený kokosovým jogurtem podle Davida Müllera předčí všechna očekávání.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.