23.08.2012 Redakce
Stále se zvyšující úroveň gastronomie v České republice, dvě michelinské hvězdy pro tuzemské restaurace v letošním roce, rostoucí obliba knih kuchařských receptů, nepočítaně televizních pořadů zaměřených na vaření… A přesto o těch nejdůležitějších osobách, kuchařských mistrech současné české gastronomie, se toho moc neví.
Romana Pauluse, Jaroslava Sapíka, Richarda Fuchse, Jiřího Štifta, Radka Davida, Jana Punčocháře, Riccarda Lucque, Shahafa Shabtaye, Richarda Šustu a Václava Friče představuje zářijová novinka nakladatelství Imagination of people Hvězdy kuchyně aneb TOP 10 šéfkuchařů.Internetové knihkupectví www.KNIHCENTRUM.cz nabízí tuto pozoruhodnou knihu o 100 Kč levněji, než je běžná cena – za 299 Kč.
Hvězdy kuchyně aneb TOP 10 šéfkuchařů na 224 stranách přináší texty Dany Čermákové, která se specializuje na psaní biografií známých osobností a atraktivní fotografie zkušeného gastronomického fotografa Vlasty Macháčka. Čtenáři se dozvědí řadu zajímavých informací o každém z deseti hvězdných šéfkuchařů. Faktografické údaje doplňují poutavé rozhovory, vyprávění, ve kterých přibližují svou profesní cestu, názory, zásady, plány, zážitky z kuchyně, prozrazují osvědčené postupy, kouzla a triky…. Součástí publikace je také prezentace jednotlivých restaurací a hotelů, v nichž TOP 10 šéfkuchařů působí. A samozřejmě nechybí jejich oblíbené recepty – určitě výborná inspirace pro každého! Například „michelinský“ šéfkuchař Roman Paulus nabízí Pečené kachní foie gras s rebarborou, jahodami a ibiškem nebo Králičí hřbet s liškami, liškovým pyré a hráškovou ravioly.
Exkluzivní autorizovaná kuchařka od hvězdných šéfkuchařů jevýborným tipem na dárek pro jakoukoliv příležitost.
06.09.2024 | Světové ceny potravin se v srpnu mírně snížily. Pokles cen cukru, masa a obilovin totiž převážil nad zdražením mléčných výrobků a rostlinných olejů. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cena cukru se podle zprávy dostala na nejnižší úroveň za téměř dva roky.
11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.