23.08.2012 Redakce
Stále se zvyšující úroveň gastronomie v České republice, dvě michelinské hvězdy pro tuzemské restaurace v letošním roce, rostoucí obliba knih kuchařských receptů, nepočítaně televizních pořadů zaměřených na vaření… A přesto o těch nejdůležitějších osobách, kuchařských mistrech současné české gastronomie, se toho moc neví.
Romana Pauluse, Jaroslava Sapíka, Richarda Fuchse, Jiřího Štifta, Radka Davida, Jana Punčocháře, Riccarda Lucque, Shahafa Shabtaye, Richarda Šustu a Václava Friče představuje zářijová novinka nakladatelství Imagination of people Hvězdy kuchyně aneb TOP 10 šéfkuchařů.Internetové knihkupectví www.KNIHCENTRUM.cz nabízí tuto pozoruhodnou knihu o 100 Kč levněji, než je běžná cena – za 299 Kč.
Hvězdy kuchyně aneb TOP 10 šéfkuchařů na 224 stranách přináší texty Dany Čermákové, která se specializuje na psaní biografií známých osobností a atraktivní fotografie zkušeného gastronomického fotografa Vlasty Macháčka. Čtenáři se dozvědí řadu zajímavých informací o každém z deseti hvězdných šéfkuchařů. Faktografické údaje doplňují poutavé rozhovory, vyprávění, ve kterých přibližují svou profesní cestu, názory, zásady, plány, zážitky z kuchyně, prozrazují osvědčené postupy, kouzla a triky…. Součástí publikace je také prezentace jednotlivých restaurací a hotelů, v nichž TOP 10 šéfkuchařů působí. A samozřejmě nechybí jejich oblíbené recepty – určitě výborná inspirace pro každého! Například „michelinský“ šéfkuchař Roman Paulus nabízí Pečené kachní foie gras s rebarborou, jahodami a ibiškem nebo Králičí hřbet s liškami, liškovým pyré a hráškovou ravioly.
Exkluzivní autorizovaná kuchařka od hvězdných šéfkuchařů jevýborným tipem na dárek pro jakoukoliv příležitost.
09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.
11.09.2024 | Letošní úroda bramborám přeje, a tak nadešel čas vytáhnout oblíbené recepty a třeba v kuchyni i trochu experimentovat. Než se ale pustíte do domácích hranolek nebo bramboráku, osvěžte si, co vlastně o bramborách víte a jak vybrat tu pravou odrůdu nebo varný typ.
05.09.2024 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala prodej želatinových bonbonů, které obsahují látku muscimol. Jde o neurotoxin, tedy silný tlumič centrálního nervového systému, a halucinogen vyskytující se v muchomůrce červené. SZPI o tom informovala v tiskové zprávě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.