16.03.2015 Redakce
Někomu se to může zdát přitažené za vlasy, ale i svět jídla má své trendy suroviny. Čas od času se objeví potravina, která naprosto ovládne média, blogy, sociální sítě i naše kuchyně.
Nejinak je tomu v oblasti ovocných šťáv a koktejlů. Které suroviny se letos budou hřát na výsluní? Ochutnejte je a posuďte sami, jestli si svoji pověst zaslouží.
Superpotraviny jsou hitem ve všech zdravých kuchyních a chia semínka jsou jejich králem. Jsou totiž superzdravá a jejich zázračné složení prý umí zajistit dlouhověkost. Jejich paradoxní výhodou je i to, že nemají výraznou chuť. Můžete si je tak přimíchat téměř do čehokoliv (do jogurtu, na salát, do müsli…) a svou porci elixíru mládí tak pít nebo jíst třeba každý den.
V UGO barech si můžete svou denní porci chia semínek dopřát i v podobě sladkého koktejlu s jablky, pomerančem, řepou a banánem. Najdete ho tu do poloviny dubna v rámci sezónního menu.
Špenát nebo kapusta neznějí zrovna jako aktuální výkřik moderní gastronomie, že? Jinak je tomu ale v oblasti ovocných šťáv. Tam se listová zelenina jako ideální ingredience objevila v posledních letech a od té doby stoupá její obliba v tzv. green smoothies. Proč tedy listovou zeleninu dávat do drinků? Na několik loknutí do sebe dostanete spoustu zeleniny, které není v jídelníčku nikdy dost. Stejně jako u chia semínek ani listová zelenina nemá výraznější chuť a koktejlu tak dodává typickou barvu a zdraví.
V UGO barech můžete trend green smoothies vyzkoušet třeba na koktejlu „kapusta, špenát, ananas, jablko, máta“.
Křen je oblíbenou složkou odvážných ovocných koktejlů. Obsahuje totiž bezpočet prospěšných látek - posiluje imunitu, zlepšuje trávení, pomáhá při infekcích močových cest i při kašli. A ovocným a zeleninovým koktejlům dodává říz podobně třeba jako zázvor.
V UGO barech si můžete do poloviny dubna objednat třeba řízný chřipkobijecký koktej z křenu, citronu, jablek a řepy.
Tohle ovoce znají dobře vegani a milovníci raw stravy díky vysokému obsahu zdravých rostlinných tuků. Proč bychom měli vyhledávat avokádo? Díky vysokému obsahu tuků zasytí na dlouhou dobu, obsahuje hodně bílkovin, železa a vitamínu B6. A skvěle chutná! Zralé avokádo má krémovou konzistenci, voní po oříšcích a hodí se do pomazánek, polévek, salátů...
...a do ovocných koktejlů v UGO barech. Tam ho najdete od poloviny dubna v jarním zeleném koktejlu s avokádem, mangem, baby špenátem a jablkem.
24.05.2018 | Vláčný chléb Vegipan je speciální chléb vyrobený bez použití droždí, laktózy a živočišných složek, což ocení hlavně vegani.
16.08.2016 | Tradiční český sýr Apetito přichází na trh v novém obalu a s vylepšeným složením. Sýr je nyní ještě smetanovější a krémovější. Zakysaná smetana byla při jeho výrobě nahrazena čerstvou sladkou smetanou.
27.04.2018 | Výrobce značky Strážnické brambůrky přichází se zásadními marketingovými tahy. Na trh uvádí novou hořčicovou příchuť, s kterou je spojený také kompletní redesign obalů všech řad výrobků.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.