novinky  

Jak poznáme české maso? Nové webové stránky napoví!

Jak poznáme české maso? Nové webové stránky napoví!

15.10.2014 Redakce

Kostelecké uzeniny přicházejí s novými webovými stránkami, které jistě ocení každý, kdo si rád pochutná na masových dobrotách a komu záleží na českém původu masa.

Jedná se konkrétně o dvě webové stránky - www.cz15.cz, které jsou zaměřeny na vepřové, a pak www.cz333.cz, které jsou orientovány na maso hovězí.

Veřejnost se zde dozví mnoho užitečných a praktických informací. Odkud maso pochází, kudy putuje a jak se vlastně zpracovává a balí. Stránky jsou zároveň rádcem pro orientaci v původu masa a vedou k lepší orientaci v jeho nabídce. Detailně je zde popsán původ masa od chovatele k finálnímu spotřebiteli.

Nezbytnou výbavou webových stránek je samotné logo, které je i v názvu tohoto internetového odkazu. Označení CZ 15 pro vepřové nebo CZ 333 pro hovězí zaručuje, že maso je české a z českého chovu. Každý výrobek musí být podle zákona označen identifikační značkou závodu a kódem země, kde byl zpracován. CZ tedy znamená, že výrobek pochází z České republiky, a číslo 15 je označení výrobního závodu v Plané nad Lužnicí, který je součástí společnosti Kostelecké uzeniny a.s. Číslo 333 je pak označení výrobního závodu v Kostelci u Jihlavy.

Součástí webových stránek budou také rozhovory s klíčovými pracovníky, zajímavé reportáže z výroben a farem.  Nechybí zde ani přehled všech plemen prasat a krav, které se na farmách chovají, včetně mapy, kde v České republice se tyto farmy vyskytují. Milovníci dobré a kvalitní kuchyně jistě ocení chutné recepty a tipy na vaření.

Více na www.cz15.cza www.cz333.cz.


Mohlo by vás zajímat

Strážnické brambůrky mají novou příchuť i obal

27.04.2018 | Výrobce značky Strážnické brambůrky přichází se zásadními marketingovými tahy. Na trh uvádí novou hořčicovou příchuť, s kterou je spojený také kompletní redesign obalů všech řad výrobků.

Na trhu je nový "červený chléb" s antioxidačními účinky

30.06.2017 | V pekárnách se od letošního května objevil nový a pro zdraví příznivý druh chleba. Přezdívá se mu Karkulka podle jeho načervenalé barvy a je vyrobený z šedesátiprocentní celozrnné mouky z purpurové pšenice. Díky ní má vyšší obsah antioxidantů, a proto je pro konzumenty zdravější, uvedla v tiskové zprávě mluvčí brněnské Mendelovy univerzity Kateřina Brettschneiderová.

Zahřejte se horkým nápojem od Madety

19.12.2016 | Začala nám zima, venku už opravdu přituhuje a člověk je rád, když se zahřeje. A co si budeme povídat, ideální je zahřát se z venku i zevnitř.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.