24.06.2014 Redakce
Jak poznat při nákupu špekáček, který se nad ohněm celý nerozteče?
První rada zní - vyhněte se všem výrobkům nesoucím názvy jako buřt, buřtík, opékáček či táboráček. Vždy kupujte jen výrobky s visačkou špekáček, neboť ty jsou na rozdíl od všech napodobenin legislativně upraveny. Špekáček musí obsahovat nejméně 40 % masa a obsah tuku nesmí být vyšší než 45 %. Narazit byste v něm neměli ani na žádné separáty či zbytky kůže, barviva či soju. Ještě více byste si měli pochutnat na špekáčcích označených evropským logem Zaručená tradiční specialita, kde jsou normy ještě o poznání přísnější (38,5 % hovězího masa, 17,5 % vepřového). Jejich cena bude sice zpravidla vyšší, ale máte jistotu, že se vám nad ohněm nenávratně nerozplynou.
16.06.2023 | Pokud hledáte tip na osvěžující letní drink, který není tak hořký jako pivo, sladký jako limonáda a opojný jako víno, zkuste cider. Jeho tradice u nás sice není zdaleka tak silná jako třeba v Anglii, přesto si k němu náš národ pivařů hledá cestu. Dobrá zpráva je, že kromě toho, že se hodí téměř ke každému jídlu, je dostupný i v nealkoholické verzi.
23.02.2023 | Burgery bez masa jsou jasnou volbou pro lidi, kteří jsou vegetariáni nebo vegani. To ovšem neznamená, že jsou určené jen pro ně. Vyměnit občas hovězí placku za rostlinnou variantu může přinést hned několik benefitů. Zapomeňte na suchou placku bez chuti uprostřed housky. Šťavnatý a chutěmi nabitý burger si můžete připravit i bez masa. Inspirujte se osvědčenými tipy z praxe. Máme pro vás recepty na "plant based" placky i triky pro správné sestavení a obložení burgeru.
22.02.2023 | Většina spotřebitelů sází na klasické pečivo z bílé mouky. Přitom je už dávno nabídka rozšířena o výrobky z mouky žitné, které mají navíc širokou škálu přínosů pro lidský organismus. Dáte si?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.