23.09.2015 Jaroslav Panenka
"Jako každý, kdo se kdy postavil ke sporáku, mám pochopitelně velkou radost pokaždé, když vidím, že mým strávníkům chutná," říká herec, kterého můžete vidět v Divadle Kalich ve dvou muzikálech autorské dvojice Ondra Soukup & Gábina Osvaldová: Mauglí a Johanka z Arku.
Doba přípravy: 30 minut, na 4 porce
Ingredience: 750 ml zeleninového vývaru, 4 kousky řasy wakame, 4 lžičky pasty miso, 4 houby šitake, směs zeleniny dle chuti, kousek čerstvého zázvoru, pórek
Postup: Omytou řasu necháme pár minut změknout v misce s vodou, poté ji nakrájíme na kousky podle počtu porcí. Nakrájíme zeleninu i houby na tenké plátky či nudličky (sušené houby je potřeba nejdříve hodinu namočit). Do vařícího vývaru vhodíme zeleninu i houby a po chvíli přidáme řasu i s nálevem, v níž jsme ji namáčeli. Mírně povaříme asi 10 minut, hlídáme, aby se zelenina nerozvařila. V naběračce polévky rozmícháme pastu miso a vrátíme do hrnce. Polévku už nevaříme, udržujeme ji pod bodem varu další tři minuty. Ozdobíme pórkem či různým druhem zelené natě, dle chuti přidáme šťávu ze zázvoru.
20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.
11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.