23.09.2015 Jaroslav Panenka
"Jako každý, kdo se kdy postavil ke sporáku, mám pochopitelně velkou radost pokaždé, když vidím, že mým strávníkům chutná," říká herec, kterého můžete vidět v Divadle Kalich ve dvou muzikálech autorské dvojice Ondra Soukup & Gábina Osvaldová: Mauglí a Johanka z Arku.
Doba přípravy: 30 minut, na 4 porce
Ingredience: 750 ml zeleninového vývaru, 4 kousky řasy wakame, 4 lžičky pasty miso, 4 houby šitake, směs zeleniny dle chuti, kousek čerstvého zázvoru, pórek
Postup: Omytou řasu necháme pár minut změknout v misce s vodou, poté ji nakrájíme na kousky podle počtu porcí. Nakrájíme zeleninu i houby na tenké plátky či nudličky (sušené houby je potřeba nejdříve hodinu namočit). Do vařícího vývaru vhodíme zeleninu i houby a po chvíli přidáme řasu i s nálevem, v níž jsme ji namáčeli. Mírně povaříme asi 10 minut, hlídáme, aby se zelenina nerozvařila. V naběračce polévky rozmícháme pastu miso a vrátíme do hrnce. Polévku už nevaříme, udržujeme ji pod bodem varu další tři minuty. Ozdobíme pórkem či různým druhem zelené natě, dle chuti přidáme šťávu ze zázvoru.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
12.05.2015 | Stačí pár ingrediencí a dobrota zpěvačky Alžbety Bartošové je na stole!
10.11.2023 | To, proč se na svátek svatého Martina peče husa, není jasné. Existují dvě legendy. Jedna praví, že husy rušily Martina při kázání, a tak je nechal upéct. Druhá, že se mezi husami nějakou dobu ukrýval, aby nebyl jmenován biskupem. Ať tak, či onak, shodneme se na tom, že tradice je to výtečná.... zvlášť s knedlíkem.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.