15.04.2015 Mgr. Kateřina Kmecová
Romarýnové jehněčí masíčko přímo od protinožců.
Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby
Ingredience: 4 jehněčí kotlety, hrst čerstvého rozmarýnu, olivový olej, lžíce másla, sůl, pepř
Postup: Na pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Maso dobře osolíme a opepříme. Vložíme ho do pánve a pár minut necháme zatáhnout. Na vrchní stranu poklademe 3/4 rozmarýnu. Po přibližně sedmi minutách otočíme a pečeme tak dlouho, až dosáhneme teploty, kterou u masa preferujeme. Odsajeme přebytečný tuk a podáváme nazdobené zbylým rozmarýnem.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
25.04.2024 | Za velkými věcmi stojí mnohdy náhoda. Ať už jde o objevení Ameriky, antibiotik, teflonu, nanuku, kostky cukru, anebo právě rámenu - vydatného asijského vývaru, s pořádnou zeleninovou náloží, vejcem a hlavně porcí nudlí, který zaútočil na chuťové pohárky Evropanů tak přesvědčivě, že v jejich jídelníčku nadobro zdomácněl.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.