recepty  

Jehněčí s rozmarýnem

Jehněčí s rozmarýnem

15.04.2015 Mgr. Kateřina Kmecová

Romarýnové jehněčí masíčko přímo od protinožců.

Doba přípravy: 30 minut, pro 4 osoby

Ingredience: 4 jehněčí kotlety, hrst čerstvého rozmarýnu, olivový olej, lžíce másla, sůl, pepř

Postup: Na pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Maso dobře osolíme a opepříme. Vložíme ho do pánve a pár minut necháme zatáhnout. Na vrchní stranu poklademe 3/4 rozmarýnu. Po přibližně sedmi minutách otočíme a pečeme tak dlouho, až dosáhneme teploty, kterou u masa preferujeme. Odsajeme přebytečný tuk a podáváme nazdobené zbylým rozmarýnem.


Mohlo by vás zajímat

Salát s kaktusem a kozím sýrem

22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.

Bruselské vafle

25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.

Quiche s ratatouille

29.06.2015 | Spousta zdravé zeleniny a voňavý tymián s rozmarýnem dodají francouzský šarm i vašemu domovu...

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.