06.12.2013 Jan Souček
Rychlý recept na tradiční rychlé jídlo, které všichni dobře známe.
Doba přípravy cca. 20 minut, rozpis je pro 2 osoby
Speck nakrájíme na tenké nudličky. V malém kastrolu lehce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a zpěníme dorůžova. Přidáme rýži, lehce orestujeme a zalijeme vínem. Za stálého míchání vaříme rýži dokud se neuvaří na skus a dle potřeby podléváme vývarem. Před koncem přidáme jablka nakrájená na malé kostičky, parmazán, máslo, a sýr graukäse. Můžeme ozdobit nudličkami specku a jablka.
Recept pro vás uvařil Jan Souček, šéfkuchař pražské restaurace La Strada (www.lastradaristorante.cz)
06.12.2013 | Přírodní pomoc, aneb „česnek, zázvor, cibule, křen, vyženou chřipku společně ven“. Jedná se o potraviny, které nás sice rozpláčou, ale také bychom je měli v chřipkovém období vyhledávat. Obsahují totiž kromě přírodních antibiotik i antivirové a antimykotické látky.
25.04.2013 | Pravidelná snídaně patří k nejdůležitějším výživovým zásadám dětského jídelníčku. Jako ideální volba se jeví dětské snídaňové cereálie, zvlášť když je díky veselým obalům vyžadují i děti samy. Zda jsou však skutečně zdravou a výživnou snídaní, jsme se zeptali nutriční terapeutky Hany Knížkové z Poradenského centra Výživa dětí.
04.10.2012 | Se začátkem školního roku přichází i obava rodičů, jak zpestřit svačinu svým dětem, aby byla zdravá, a zároveň ji s chutí snědly. Pestrost může být zaručeným receptem na úspěch. Dopolední svačina je pro malé i velké školáky důležitou porcí dne. Měla by tvořit až 10 až 15 % energetického příjmu dne.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.