22.06.2014 Redakce
Naložte švestky do rumu a vychutnejte si je v jednoduchém koláči.
Doba přípravy: 30 minut + 10 minut pečení
Ingredience: sušené švestky, lžíce rumu, 150 g cukru, 150 g mouky, sůl, 6 vajec, 1 lžíce másla, mléko
Postup: Švestky naložíme do rumu. Mouku smícháme s cukrem a solí, přidáme vejce a rozehřáté máslo. Přiléváme mléko a mícháme, až vznikne řidší těsto. Koláčovou formu vytřeme máslem, na dno naskládáme švestky, které jsme vyjmuli z rumu a přelijeme těstem. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 220 °C, pak teplotu snížíme a dopečeme.
03.07.2015 | Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a vařit. To je základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce podle babiček. Víte, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukrem, bez želírovacícho cukru a tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Jak na to radí Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno.
25.08.2015 | Typickou belgickou pochoutku si můžete snadno vyčarovat i doma.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.