22.11.2021 Jana Čiháková
Čerstvé krevety, trochu bylinek a skvělé víno, to je kombinace, která nemůže dopadnout jinak než totálním uspokojením všech smyslů. Pokud hledáte lehké a přitom zdravé jídlo, právě jste jej našli.
500 g vyloupaných krevet
3 šalotky
2 papriky
4 menší mrkve
250 ml Chardonnay 2017 pozdní sběr, barrique Vinselekt Michlovský, exkluzivní řada pro Globus
sůl
černý pepř, čerstvě mletý
olivový olej
150 ml smetany ke šlehání
hrst nasekané petrželové natě
2 lžičky sušených italských bylinek
3 stroužky česneku
špetka chilli
Krevety naložíme den dopředu do směsi olivového oleje a prolisovaného česneku. Přidáme špetku chilli, pokud nemáte rádi pálivá jídla, chilli vynechejte.
Ve velké pánvi zahřejeme asi tři lžíce olivového oleje a dáme na něj opékat nahrubo nakrájenou šalotku, kolečka mrkve a proužky papriky. Po pěti minutách přidáme naložené krevety, včetně olivového oleje s česnekem. Zasypeme sušenými italskými bylinkami, dochutíme solí a pepřem.
Vše společně opékáme přibližně pět minut. Zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Zprudka vyvaříme téměř veškerou tekutinu. Zalijeme smetanou a tři minuty povaříme. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku. Promícháme a ihned podáváme. S bagetou a sklenkou vína Chardonnay 2017 pozdní sběr, barrique z vinařství Vinselekt Michlovský!
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
10.07.2024 | Toužíte během horkých dní po drinku, který vás osvěží a zároveň nakopne? Inspirujte se u oblíbeného řetězce kaváren CrossCafe s receptem na Espresso Tonic, který je vyhlášený díky dokonalé kombinaci hořkosti, kyselosti a sladkosti. Kavárny CrossCafe navíc nabízejí také variantu s grepem - Grepresso, které se u zákazníků těší čím dál větší oblibě.
06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.