Moderní technologie pro potravinářský průmysl

Moderní technologie pro potravinářský průmysl

03.09.2014 Redakce

V úterý 16. září se v NH Hotels v Olomouci uskuteční konference, jejímž cílem je posílit konkurenceschopnost českých potravinářských podniků.

Zajímají Vás možnosti investic, zefektivní výroby, šetření nákladů?
Jak lze zajistit stálou kvalitu výrobků?
Jaké jsou možnosti údržby a vylepšení již instalovaných technologií?

Odpovědi na tyto otázky a ještě mnohem více se pokusí objasnit konference věnované širokému spektru výrobců potravin. Cílem konference je posílit konkurenceschopnost českých potravinářských podniků prostřednictvím informativních přednášek a názorných ukázek technologií, aplikací a postupů využitelných při výrobě potravin.

Na konferenci dále vystoupí členové potravinářské komory Miroslav Dub a Jan Jedlička, kteří se technologiemi ve výrobě dlouhodobě zabývají a připravili velmi zajímavou přednášku na téma zavádění moderních technologií a nastartování proinovačního klimatu v ČR. Dále vystoupí zástupci velkých výrobních podniků. Těšit se můžete například na pana Reného Musilu, spolumajitele společnosti Kofola. Dozvíte se více o inovačních voucherech, jaké jsou možnosti a podmínky získání. Dále bude představena publikace profesora Pavla Kadlece, který vyučuje na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Záštitu nad akcí převzal Ing. Marian Jurečka - ministr zemědělství ČR.

Dříve se říkalo: Kdo neinovuje, ten zemře.
Dnes platí: Kdo neinovuje, zemře rychle.
Více informací a registrace možná na stránkách www.konference-tmi.cz


Mohlo by vás zajímat

Milovníci vína, spojte se! Je tu Pálavské vinobraní

06.09.2024 | Letošní 77. ročník Pálavského vinobraní začal odpoledne na náměstí v Mikulově na Břeclavsku. Pořadatelé očekávají o víkendu až 50 000 návštěvníků, mikulovská akce je druhá největší v podzimní sezoně. Ještě vyšší návštěvnost mívá druhý velký vinařský festival, Znojemské historické vinobraní, který se letos po dvou letech souběhu koná až o dalším víkendu.

O lihoviny je menší zájem, jejich prodeje poklesly

10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.

Ceny potravin nadále klesají! Cukr je nejlevnější za dva roky.

06.09.2024 | Světové ceny potravin se v srpnu mírně snížily. Pokles cen cukru, masa a obilovin totiž převážil nad zdražením mléčných výrobků a rostlinných olejů. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cena cukru se podle zprávy dostala na nejnižší úroveň za téměř dva roky.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.