03.09.2014 Redakce
V úterý 16. září se v NH Hotels v Olomouci uskuteční konference, jejímž cílem je posílit konkurenceschopnost českých potravinářských podniků.
Zajímají Vás možnosti investic, zefektivní výroby, šetření nákladů?
Jak lze zajistit stálou kvalitu výrobků?
Jaké jsou možnosti údržby a vylepšení již instalovaných technologií?
Odpovědi na tyto otázky a ještě mnohem více se pokusí objasnit konference věnované širokému spektru výrobců potravin. Cílem konference je posílit konkurenceschopnost českých potravinářských podniků prostřednictvím informativních přednášek a názorných ukázek technologií, aplikací a postupů využitelných při výrobě potravin.
Na konferenci dále vystoupí členové potravinářské komory Miroslav Dub a Jan Jedlička, kteří se technologiemi ve výrobě dlouhodobě zabývají a připravili velmi zajímavou přednášku na téma zavádění moderních technologií a nastartování proinovačního klimatu v ČR. Dále vystoupí zástupci velkých výrobních podniků. Těšit se můžete například na pana Reného Musilu, spolumajitele společnosti Kofola. Dozvíte se více o inovačních voucherech, jaké jsou možnosti a podmínky získání. Dále bude představena publikace profesora Pavla Kadlece, který vyučuje na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Záštitu nad akcí převzal Ing. Marian Jurečka - ministr zemědělství ČR.
Dříve se říkalo: Kdo neinovuje, ten zemře.
Dnes platí: Kdo neinovuje, zemře rychle.
Více informací a registrace možná na stránkách www.konference-tmi.cz
10.09.2024 | Prodeje výrobců lihovin v ČR klesly za první pololetí letošního roku v porovnání se stejným obdobím loni o 51,3 procenta, vyplývá z údajů Unie výrobců a dovozců lihovin (UVDL). Unie proto v otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, žádá politiky, aby zrušili další navyšování spotřební daně na lihoviny plánované na roky 2025 a 2026. UVDL zároveň tvrdí, že zvýšení spotřební daně příjmy státní pokladny nezvýšilo.
09.09.2024 | Poptávka po rýži se v Japonsku poprvé za deset let zvýšila. Může za to rekordní počet turistů a vysoká domácí poptávka. Neobvyklý růst poptávky přišel ve stejnou dobu, kdy vlna veder poškodila úrodu. Japonsko tak bojuje s nedostatkem rýže, která je považována v zemi za základní potravinu, a distributoři zvýšili ceny. Uvedl to ve své dnešní zprávě server Nikkei Asia.
05.09.2024 | Majitel a zakladatel firmy na výrobu potravin a pochutin z hmyzu Grig Adam Dostál otevřel ve Veverských Knínicích na Brněnsku patrně první bezobslužnou prodejnu v Česku, do které lze vstoupit i bez aplikace v chytrém telefonu a bankovní identity. Stačí tlačítkový telefon a vstupní kód zaslaný prostřednictvím sms. Bezobslužné prodejny bez personálu jsou podle něj fenoménem budoucnosti, který stále stojí na začátku, řekl ČTK.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.